STRELJAŠTVO

KLUB IZ DIVŠIĆI U SAMO DVIJE SEZONE DO ELITE: Eustahije postao ekipni prvak Hrvatske lige zapad

| Autor: Boris VIDULIN
PREGRŠT PEHARA I MEDALJA - Strijelci kluba Eustahije Divšići

PREGRŠT PEHARA I MEDALJA - Strijelci kluba Eustahije Divšići


U pojedinačnoj konkurenciji je nakon šest kola Mate Sošić osvojio prvo, Mate Drandić drugo, a Manuel Petrić šesto mjesto

Iako su na mapi streljačkog saveza jako kratko, vrlo brzo su postali jedan od vodećih streljačkih klubova u Istri, a polako postaju i dio elite na području cijele Hrvatske.

Naime, streljački klub Eustahije iz Divšići, u sastavu Manuel Petrić, Mate Sošić i Mate Drandić, je na streljani u Novigradu na prvenstvu Istarske županije u gađanju letećih meta, odnosno glinenih golubova, zauzeo drugo mjesto i plasman na državno prvenstvo u Osijek.

Odlični juniori

Nekoliko dana kasnije na streljani na Pampasu, u konkurenciji 90 strijelaca iz 14 klubova cijele Hrvatske, osvojili su vrlo dobro peto mjesto u ekipnoj konkurenciji, što je rezultat vrijedan divljenja.

Nakon povratka iz Osijeka nastavilo se s ligaškim natjecanjem i to sa šestim kolom Hrvatske lige zapad gdje su strijelci iz Divšići pokazali odličnu formu i iznimne rezultate. Posebno je zanimljivo bilo finale šestog kola gdje je Mate Sošić u raspucavanju s članom SD Gusar zlatnim olimpijcem Giovanniem Cernogorzom imao mirniju ruku i oštrije oko te osvojio prvo mjesto. Kako je šesto kolo bilo i posljednje u ovogodišnjem natjecanju, SK Eustahije se može pohvaliti osvajanjem prvog mjesta u ekipnoj konkurenciji. U pojedinačnoj konkurenciji je Mate Sošić osvojio prvo mjesto, Mate Drandić drugo, a Manuel Petrić šesto mjesto. Da seniori imaju odlične nasljednike koji su spremni nastaviti s istim rezultatima, pokazuje i poredak u konkurenciji juniora gdje su prva dva mjesta nakon šest kola osvojili Ivan Petrić i Manuel Pustijanac.

Uzlazna putanja

- Iznimno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima u ovoj sezoni s obzirom da djelujemo samo dvije godine. Prostora za napredak ima, tako da vjerujem kako ćemo sljedeće godine uz pomoć Općine Marčana, koja nas jako dobro prati, postići rezultat koji će biti barem za nijansu bolji i nastaviti s uzlaznom putanjom streljačkog kluba Eustahije Divšići, rekao je predsjednik kluba Manuel Petrić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini