ISTRA 1961

Ivan Prelec: Svi žalimo što zbog par nelogičnosti KLUB NE FUNKCIONIRA KAKO TREBA

| Autor: Ivica CEROVAC
Snimio M. MIJOŠEK

Dokle god budem ovdje štitit ću interese kluba, ali neke se stvari moraju reći onakve kakve jesu. Nema potrebe ništa skrivati, jer puno je toga u Istri 1961 u redu. Želimo li nastaviti surađivati kako treba, neke stvari iz ove sezone trebaju se promijeniti, a prvenstveno one koje se tiču dovođenja igrača, rekao je Ivan Prelec

Sezona u kojoj je ostario deset godina. Tako je Ivan Prelec slikovito opisao svoju debitantsku sezonu kao glavnog trener jednog prvoligaškog kluba. Puno je tu bilo nesretno izgubljenih bodova u završnim minutama susreta, raspleta dostojnih rubrike vjerovali ili ne, a sve je dodatno "podebljala" pandemija izazvana koronavirusom koja ju je rastegnula na više od godine dana. Naravno, nije moglo proći bez kvalifikacija za očuvanje prvoligaškog statusa, ali na njih na "Drosini" i tako već gledaju kao na običan dan u uredu, pa jedino što je ovogodišnje razlikovalo od prijašnjih bila je činjenica da je navijačima bio zabranjen dolazak na stadion.

Ludo i nezaboravno

- Iskustvo koje sam proživio jednog ću dana vjerojatno puno više cijeniti nego u ovom trenutku, jer je stvarno bilo ludo i nezaboravno. Situacija s kojom sam se suočio bila je iznimno zahtjevna, radi samog funkcioniranja unutar kluba i naših rezultata, ali i zato što smo stalno bili na rubu da napravimo nešto više, od onog što smo u konačnici ostvarili. No, na kraju je najbitnije da je klub ostao u ligi, rekao je Ivan Prelec, trener Istre 1961. - Osvojenim devetim mjestom i osiguranjem ostanka kroz kvalifikacije definitivno ne možemo biti zadovoljni. Ima drugih analitičara koji će ocijeniti da li se moglo i moralo bolje, a ja s moje strane mogu samo reći da se uvijek može više, ali i da smatram da smo izvukli maksimum od ove momčadi. Neke nam se stvari jednostavno nisu poklopile da bi rezultati bili bolji, a sada treba otkriti razloge zbog čega je do toga došlo i izvući iz ovoga pouke za budućnost.

Od 34 igrača čije je usluge Prelec koristio u ovoj sezoni, bila su tek dvojica "domaćih". Vice Miljanić odigrao je dvije utakmice na početku drugog dijela prvenstva i potom otišao na posudbu, dok je Mateo Lisica prikupio četiri nastupa u završnici regularnog dijela prvenstva.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater