BEOGRADSKI POLUMARATON

Istrani "potegli" sve do srpske prijestolnice: MILJENKO CUKON TREĆI U BEOGRADU

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

U Beogradu je bila i mala, ali odabrana, istarska skupina, podjednako zastupana kroz oba spola. Trčali su, naime, Miljenko Cukon, Marko Milanović, Alen Rajković, Esma Benazić, Sandra Kralj i Melania Knežević. Svakako, pritom, valja izdvojiti uspjeh Miljenka Cukona koji je polumaraton istrčao u vremenu 1:59:40 i osvojio treće mjesto u svojoj starosnoj kategoriji

S dolaskom proljeća i lijepih dana, organizatori kao da se trude gdje će koju trku brže i bolje organizirati. A iako izbora ima napretek u i oko Istre, ima ih i mnogo atraktivnih duž čitave Europe. I dok je dio Istrana ostao u Istri na "100 milja" dio je pohrlio u austrijsku prijestolnicu Beč, a mnogi su krenuli i istočnije, u Srbiju gdje su sudjelovali na 32. Beogradskom maratonu. Ovogodišnji moto Beogradskog polumaratona bio je "Trči, uživaj, pomozi nekome". Kako kažu izvještaji, trkača je bilo više nego ikad dosad, a pravo veselje vladalo je i na stazi i oko staze cijelom trasom.

Milanović najbolji

Službena statistika kaže da je na ovom maratonu i polumaratonu sudjelovalo čak osam tisuća trkača, odnosno da je ukupno sa štafetom i kraćim utrkama te s gledateljima duž staze bilo više od 28 tisuća sudionika. Broj trkača je ove godine narastao u odnosu na lani i to u svim disciplinama (maraton, polumaraton i štafeta), kao i udio trkačica. To je vidljivo i po istarskoj maloj, ali odabranoj, skupini koja je podjednako zastupala oba spola. Trčali su, naime, Miljenko Cukon, Marko Milanović, Alen Rajković, Esma Benazić, Sandra Kralj i Melania Knežević. Svakako, pritom, valja izdvojiti uspjeh Miljenka Cukona koji je polumaraton istrčao u vremenu 1:59:40 i osvojio treće mjesto u svojoj starosnoj kategoriji.

Marko Milanović polumaraton je završio kao najbolji od istarskih predstavnika i u cilj ušao u vremenu 1:49:18. Esma Benazić istrčala je polumaraton u vremenu 1:59:40, Sandra Kralj 2:02:52, Alen Rajković 2:03:15 te Melania Knežević 2:20:43.

Luda atmosfera

Prenoseći dojmove ističu da su navijačke stanice, raspoređene duž "kritičnih" točaka polumaratona, doprinijele cijeloj atmosferi i dodatno zagrijavale trkače da budu još brži i bolji. Tako je luda atmosfera bila i na stazi i izvan nje. Nebitno je što su u konačnici medalje kući odnijeli uglavnom kenijski trkači. One finišerske stići će i u Istru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater