ZAGREB

Hana Arapović osvojila Zagreb Open

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska stolnotenisačica Hana Arapović osvojila je Zagreb Open u konkurenciji igračica do 21. godine, dok je Ivor Ban poražen u finalu.

Nadmetanjima u konkurenciji do 21 godine, u četvrtak je okončan prvi dan 10. jubilarnog Zagreb Opena u stolnom tenisu.

U finalu smo u obje konkurencije imali hrvatske predstavnike. Na koncu je Hana Arapović osvojila pobjednički pokal, dok je Ivor Ban poražen.

Prva nositeljica Hana Arapović je prvo u četvrtfinalu bila bolja od Sene Smailji 3-1 (9,2,-9,5). Polufinale dvije Hrvatice, Hane Arapović i Marte Vukelić je ponudilo iznimno uzbudljiv i neizvjestan dvoboj pun preokreta.

Vukelić je naime povela 2-0 u setovima, da bi Arapović izjednačila, pa onda dobila i peti odlučujući set 15-13 i to nakon što je spasila meč-loptu. U konačnici je Arapović pobijedila Vukelić sa 3-2 (-9,-9,8,5,13).

Finale djevojaka donosilo je hrvatsko-češki obračun u kojem je Hana Arapović pobijedila Čehinju Lindu Zaderovu sa 3-1 (-10,9,10,5). Hana i Linda su inače prije tri godine u paru osvojile broncu na kadetskom Europskom prvenstvu.

Kod stolnotenisača do 21 godine, na putu do finala prvi nositelj Ivor Ban je svladao redom Doriana Kuzmića 3-1 (1,-9,2,1), te u polufinalu Lovru Zovka 3-1 (6,-9,5,5).

U finalu je bolji ipak bio Austrijanac Felix Wetzel 3-2 (11,-6,9,-4,8).

U petak je u Domu sportova na raspored seniorski dan nadmetanja u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum