VARNA

Gimnstika: Korent, Rabić i Žugec u finalima u Varni

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tijana Korent na preskoku te Liam Rabić i Mateo Žugec na konju s hvataljkama izborili su mjesta u finalima Svjetskog gimnastičkog kupa u Varni.

Korent je u kvalifikacijama zauzela peto mjesto s ocjenom 13,000 među 17 preskokašica, a članici GK Nedelišće ovo će biti 36. finale Svjetskog kupa u karijeri. Za devetu medalju boriti će se u subotu. Najbolje skokove u kvalifikacijama imala je domaća gimnastičarka Valentina Georgieva (13,575).

"Sretna sam što sam ušla u finale, pogotovo zato što je prvi Svjetski kup ove sezone i još više zato što sam skakala jedan novi skok koji sam pripremala od kraja prošle sezone. U finalu planiram ići oba nova skoka, nadam se da će sve proći u redu u finalu. Nemam neka očekivanja, najveća želja mi je bila odraditi novi skok na noge, pa onda vidjeti kako bude. Drago mi je da sam dobila dobre ocjene, ali još uvijek ima mjesta za popraviti sve. Kako sezona bude odmicala, od Prvenstva Hrvatske sljedećeg tjedna u Osijeku, preko Svjetskog kupa u Osijeku tjedan iza i Svjetskog kupa u Kopru, pa Mediteranskih igara, nadam se da će biti sve bolje", javila se Korent.

Hrvatska će na konju s hvataljkama u subotu imati dva kandidata za postolje. I to obojicu debitanata u finalima. Liam Rabić, 18-godišnji vježbač ZTD Hrvatskog sokola na svom prvom Svjetskom kupu u karijeri bio je peti s ocjenom 13,700, dok je 20-godišnji Mateo Žugec (GK Vindija) koji je premijeru imao ove sezone na SK u Kairu sada na svojoj drugoj stanici među "velikim dečkima" prvi finale izborio sa osmom ocjenom (13,400). U konkurenciji 32 konjaša najbolji je bio Jordanac Ahmad Abu (14,650).

"Odradio sam jako čistu vježbu i jako sam sretan. Treniram odlično kroz cijelu ovu godinu, odlično sam se osjećao prije samog nastupa i bio sam spreman za ovo. U finalu idem ovu istu vježbu, treba odraditi jako čisto i ostati smiren", poručio je Rabić.

U kvalifikacijama dvovisinskih ruča Christina Zwicker (ZTD Hrvatski sokol) zauzela je 20. mjesto (10,350), a nove prilike imati će u petak i to na parteru i gredi. Na istim spravama nastupiti će i naša dvostruka olimpijka Ana Đerek (GK Marjan) koja upravo u Varni otvara međunarodnu sezonu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater