RIJEKA

Finski izbornik: Imali smo malo više sreće

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon što je njegova reprezentacija pobijedila Hrvatsku sa 81-79 u riječkoj dvorani Zamet i tako domaćine izbacila iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. izbornik finskih košarkaša Lassi Tuovi je ustvrdio da je sreća bila na strani njegove momčadi. 

Lassi Tuovi, izbornik finske košarkaške reprezentacije:

"Košarka je igra trenutka, a to smo vidjeli i danas. U prvom poluvremenu smo igrali lijepu košarku, pogotovo u obrani. Imali smo dobru energiju. Znali smo da je Hrvatska odlična momčad, s vrlo talentiranim igračima i sjajnim individualcima te da će reagirati. To su i napravili. Preuzeli su kontrolu. Između dvije dobre momčadi na kraju je presudio jedan šut, jedan skok ili jedno slobodno bacanje. Mi smo imali malo više sreće i zbog toga smo možda zaslužili pobijediti."

Sasu Salin, finski košarkaški reprezentativac:

"Vrlo teška utakmica i velika vrućina. U prvom poluvremenu smo bili dobri, ali smo malo izgubili zamah u trećoj četvrtini. Mi smo momčad koja nikad ne prestaje vjerovati. Čak i momci koji su odigrali tek nekoliko utakmica u seniorskoj reprezentaciji pokazali su čvrst karakter. Završnica je bila nevjerojatna, s toliko preokreta, potpuna ludnica. Svelo se na kraju na slobodna bacanja, ali srećom po nas Zubac je promašio. Ponosan sam na momčad i sretan zbog ove pobjede." 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater