ISTRA 1961

Financijska stabilnost osigurana, slijedi rezultatski iskorak momčadi: NA ZIMU DVA-TRI CILJANA POJAČANJA

| Autor: Roberto CAR
USKORO BEZ KUNE DUGA - Branko Devide Vincenti (Milivoj MIJOŠEK)

Proračun nam omogućuje da na zimu dovedemo dva, tri ciljana pojačanja u dogovoru s trenerom. Zasad još uvijek u najvećoj mjeri ovisimo o sredstvima koje dobivamo iz Španjolske, ali dugoročno želimo da ti resursi budu što manji, a da budu veći po pitanju igrača. Da ubuduće dobijemo igračka pojačanja iz Alavesa, kaže Branko Devide Vincenti, predsjednik Istre 1961

Prvenstvena stanka, uslijed reprezentativnih aktivnosti, idealan su okvir za pogled prema vrhu piramide pulskog nogometnog prvoligaša. Dok su igrači prve momčadi, zajedno sa stručnim stožerom, bili na kraćem zasluženom odmoru, predsjednik Istre 1961 Branko Devide Vincenti s najbližim suradnicima radio je punom parom da bi se sve dosad napravljeno podiglo na višu razinu. Kakve su novosti oko pulskog kluba i kako je protekao nedavni posjet pulskom klubu Haritza Querejete, predsjednika Grupacije Baskonia Alaves, saznali smo u kraćem telefonskom razgovoru.

- Haritz Querejeta je s trojicom bliskih suradnika bio u klubu prošlog tjedna, kako bi se iz prve ruke upoznao s novostima u Istri 1961, javio se Branko Devide Vincenti iz Zagreba. - Detaljno je pritom pročešljan nesportski sektor, posebno financijska situacija, organizacija samog kluba, upravljanje i marketing. Ukazali su nam tom prilikom na ono što bi trebalo popraviti i očekuje se brži rast kluba u svakom pogledu. Prilikom odlaska iz Pule rekli su da su zadovoljni razvojem kluba, a mi se, pak, nadamo da će njihovi dolasci ubuduće biti i češći.

Naravno, vodeće ljude Grupacije Baskonia Alaves, koji su većinski vlasnici pulskog prvoligaša, prvenstveno je zanimala financijska strana priče, budući da su dosad, u nešto više od godine dana, uložili znatna sredstva u Istru 1961.

- Na tom planu iz dana u dan je situacija sve bolja. Postupno rješavamo sve zatečene dugove, a sad dug iznosi oko 400 tisuća eura, i vjerujem da ćemo do prosinca 2020. godine anulirati sva dugovanja. Odnosno da će Istra 1961 u 2021. godinu ući bez ijedne kune duga. Bio je to vrlo dugotrajan proces, trebalo je prvo provjeriti sva ta dugovanja, potom dogovoriti dinamiku isplate, kaže predsjednik.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini