RIM

EURO - Rim traži više vremena za odgovor o navijačima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Rok koji je Europska nogometna federacija (UEFA) dala Rimu da preciznije definira broj gledatelja koji bi mogli prisustvovati utakmicama Europskog prvenstva na stadionu Olimpico prekratak je, kazao je u ponedjeljak čelnik Nacionalnog zdravstvenog vijeća Franco Locatelli.

Rim je jedan od 12 gradova koji bi trebao biti domaćin EURO-a (11. lipnja - 11. srpnja) međutim, glavni talijanski grad, poput Munchena, Bilbaa i Dublina, još nije donio odluku o gledateljima.

Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London i Sankt Peterburg su potvrdili kako će dozvoliti povratak dijela navijača na tribine, dok Bilbao, Dublin, München i Rim moraju do 19. travnja pružiti informacije o svojim planovima.

"Bilo bi poželjno kako bi nam UEFA pružila malo više vremena, jer je teško napraviti prognozu događaja koji će se održati za dva mjeseca," kazao je Locatelli za RAI.

"Teško je sada odrediti procjene postotka gledatelja i protokola. Bilo bi bolje kada bi prognozu, koja će biti u skladu s epidemiološkim razvojem, napravili početkom svibnja. Međutim, učinit ćemo sve da se utakmice odigraju u Rimu," dodao je Locatelli.

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina zalaže se za otvaranje stadiona Olimpico sa 30%, odnosno oko 20.000 gledatelja.

Upravo bi u Rimu bi trebalo biti otvaranje EP-a 11. lipnja utakmicom između Italije i Turske. Na Olimpicu bi se trebale igrati i utakmice Italija - Švicarska (16. lipnja), Italija - Wales (20. lipnja), te jedan susret četvrtfinala.

London, gdje će Hrvatska otvoriti EP 13. lipnja protiv Engleske, je potvrdio minimalni kapacitet od 25 posto za tri utakmice u skupini i osminu finala, a nada se da će potvrditi veći kapacitet stadiona za polufinale i finale početkom lipnja.

Glasgow, gdje će "Vatreni" igrati preostale dvije utakmice protiv Škotske i Češke, potvrdio je kapacitet stadiona između 25 i 33 posto, a isti su kapacitet najavili i Amsterdam, Bukurešt i Kopenhagen. 

Sankt Peterburg je potvrdio kapacitet od 50 posto, s mogućnošću povećanja kapaciteta do kraja travnja, a Budimpešta namjerava ugostiti gledatelje s punim kapacitetom, uz pridržavanje strogih uvjeta za ulazak na stadion.

Baku je također, potvrdio kapacitet od 50 posto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum