ZAGREB

EP taekwondo - Golubić osvojio dva zlata, Selekcija Hrvatske ukupni pobjednik

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Posljednjeg, petog dana 8. otvorenog europskog klupskog prvenstva u taekwondou koje se održava u zagrebačkom hotelu Westin, hrvatski taekwondaš Marko Golubić iz TKD Dubrave osvojio je i drugu zlatnu medalju.

Sjajni mladi taekwondaš iz TKD Dubrave je na Europskom klupskom prvenstvu branio boje selekcije Hrvatskog taekwondo saveza. Golubić je time potvrdio odličan nastup u Zagrebu, jer je zlatnu medalju osvojio i u kategoriji mlađih seniora. 

Odličan nastup imao je i Deni Adrun Razić iz Osvita koji je osvojio brončanu medalju u kategoriji do 68 kg. U polufinalu se morao boriti protiv višestrukog svjetskog i europskog prvaka Bradlyja Sindena iz Velike Britanije koji je na kraju osvojio i prvo mjesto. Medalje su osvojili i Hrvoje Šep koji je bio drugi, te Luka Turkalj i Marko Lipovac iz Jastreba Zagreb, koji su bili treći.

U seniorskoj konkurenciji ekipno je prvo mjesto osvojila reprezentacija Turske ispred Velike Britanije i Selekcije Hrvatskog taekwoondo saveza. 

Selekcija Hrvatskog taekwondo saveza (selekcija perspektivnih sportaša iz razvojnog programa HOO-a) sveukupni je pobjednik 8. Europskog klupskog prvenstva u svim kategorijama (mlađi kadeti, kadeti, juniori, ml. seniori i seniorke). 

Ukupno je na Europskom klupskom prvenstvu u hotelu Westin, najvećem taekwondo natjecanju ove godine u Europi, provedenom prema najvišim standardima, što potvrđuju najviše ocjene Europske i Svjetske taekwondo federacije (WTE i WTF), te provedenom prema svim mjerama i preporukama Stožera za civilnu zaštitu, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Europske taekwondo federacije, nastupilo više od 500 sportaša iz 120 klubova i 11 nacionalnih timova.

Svi sudionici morali su imati propisane i važeće testove na SARS-CoV-2 prema kriterijima nadležnih institucija RH, a na više od 500 testova provedenih samo u prostoru hotela Westin (sudionici iz trećih zemalja morali su već doći s testovima ne starijima od 48 sati), samo je 2,5 posto bilo pozitivnih nalaza. 

SENIORI - Rezultati po kategorijama (s hrvatskim predstavnicima na postolju)

-54 KG: 1. Mahamadou Amadou (BSV Njemačka), 2. Vadim Dimitrov (Moldovija), 3. Luka Turkalj (Jastreb) 

-63 kg: 1. Emir Kaljanac (Novi Grad Sarajevo), 2. Sadmir Habibović (NOvi Grad Sarajevo), 3. Marko Lipovac (Jastreb) 

-68 kg: 1. Bradly Sinden (Velika Britanija), 2. Nimrod Krivishkiy (Izrael), 3. Deni Andrun Razić (Selekcija Hrvatskog taekwondo saveza)

-74 kg: 1. Marko Golubić (Selekcija Hrvatskog taekwondo saveza), 2. Nedžad Husić (Novi Grad Sarajevo)

-87 kg: 1. Orkun Atesli (Turska), 2. Hrvoje Šep (Jastreb)...

EKIPNI REZULTATI SENIORI I SENIORKE: 
1. Turska, 2. Velika Britanija, 3. Selekcija Hrvatskog taekwondo saveza

EKIPNI REZULTATI UKUPNO (sveukupno mlađi kadeti, kadeti, juniori, ml.seniori i seniori):
1. Selekcija Hrvatskog taekwondo saveza
2. Novi grad Sarajevo
3. Španjolska
4. Turska
5. Jastreb Zagreb
6. Velika Britanija......

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of