MUENCHEN

EP gimnastika: Ude odličan u kvalifikacijama, Srbić i Benović podbacili

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Od petorice hrvatskih gimnastičara koji su nastupili u kvalifikacijama na Europskom prvenstvu u Muenchenu najbolje je svoju vježbu izveo Filip Ude, koji je nakon prve kvalifikacijske skupine vodeći na konju s hvataljkama sa 14,433 bodova.

Među četvoricom najboljih na toj spravi su i preostala dvojica hrvatskih predstavnika. Mateo Žugec je s 13,833 bodova treći, a Robert Seligman s ocjenom 13,766 na četvrtom mjestu. Drugi je Irac McClenaghan (14,200).

Aktualni olimpijski doprvak i bivši svjetski prvak na preči Tin Srbić nakon prve kvalifikacijske skupine se nalazi na drugom mjestu sa, za njega skromnih, 13,466 bodova. Tin je za težinu svoje vježbe dobio 5,7 bodova, ali je za izvedbu dobio niskih 7,766 te bi se moglo dogoditi da ostane bez nastupa u finalu.

Još je više podbacio Aurel Benović u vježbi na tlu te je već nakon prve skupine izvan kruga onih koji mogu računati na nastup u finalu. Osječanin je išao s vježbom težine 6,2 boda, da bi u izvedbi dobio samo 6,133, a još mu je i oduzeto 0,2 boda za ukupnu ocjenu 12,133 koja mu je donijela tek 16. mjesto nakon prve skupine.

Tijekom današnjeg dana će nastupiti još dvije kvalifikacijske skupine nakon kojih će biti poznati svi sudionici nedjeljnog finala po spravama. Dobre izglede za plasman među finaliste na konju s hvataljkama ima bivši olimpijski i svjetski doprvak Filip Ude.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of