MUENCHEN

EP - gimnastika: Talijanke najuspješnije, Njemicama dva zlata na spravama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Talijanske gimnastičarke nisu dale europsku prvakinju u nedjeljnom pojedinačnom finalu po spravama, ali su s dva višebojska zlata (ekipno i pojedinačno) te ukupno sedam osvojenih medalja najuspješnija nacija nakon dijela natjecanja za žene na Europskom prvenstvu u Muenchenu. 

Dva zlata i jednu broncu imaju njemačke gimnastičarke, a po jedno zlato su osvojile Velika Britanija i Mađarska. Britanke uz to imaju i tri srebrna odličja. Francuskinje su osvojile tri bronce.

Mađarska gimnastičarka Zsofia Kovacs nova je europska prvakinja u preskoku s prosječnom ocjenom dva finalna preskoka od 13,933. Srebrno odličje, unatoč ozljedi skočnog zgloba u prvom preskoku, osvojila je Talijanka Asia D'Amato (13,716), koja je u Muenchenu osvojila naslov europske prvakinje u višeboju. Brončana medalja u preskoku pripala je Francuskinji Aline Friess (13,599). Bugarka Valentina Georgieva je kod prvog preskoka ozlijedila koljeno i na nosilima je iznesena iz dvorane.

Njemica Elisabeth Seitz je s ocjenom 14,433 osvojila zlato na dvovisinskim ručama. Naslov europske doprvakinje s minimalnim zaostatkom za pobjednicom (14,400) osvojila je Talijanka Alice D'Amato, sestra blizanka europske prvakinje u višeboju Asije D'Amato, dok je brončana medalja pripala Francuskinji Lorette Charpy (14,166).

Drugo zlato domaćoj reprezentaciji donijela je Emma Leonie Malewski (13,466) na gredi. Istu ocjenu (13,400) zaradile su britanska gimnastičarka Ondine Achampong i Francuskinja Carolann Heduit, ali srebro je pripalo Britanki zbog bolje ocjene za izvedbu.

Europsku prvakinju u sportskoj gimnastici dobila je i Velika Britanija, a zasluge pripadaju Jessici Gadirovoj koja je s ocjenom 14,000 osvojila zlato na tlu. Ona je nastupila kao posljednja u finalu i spriječila dvostruki talijanski trijumf: Martina Maggio (13,933) se morala zadovoljiti srebrnom medaljom, a broncu je osvojila Angela Andreoli (13,866).

Hrvatska nije imala svoje predstavnice u finalima po spravama. Tijana Korent je u kvalifikacijama preskoka imala 16. rezultat, dok je Splićanka Ana Đerek osvojila 20. mjesto na tlu i na gredi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of