JEDRENJE

Ekipno prvenstvo Hrvatske za optimiste: "ULJANIKOVCI" NAJBOLJI ČETVRTU GODINU U NIZU

| Autor: Roberto CAR
Jedrenje

Jedrenje


Mijenjaju se gradovi domaćini ekipnog prvenstva Hrvatske u jedrenju za klasu optimist, ali pobjednik je uvijek isti. Četvrtu godinu za redom najbolji su članovi pulskog Uljanika, koje vodi trener Dario Kliba sa suradnicima. Ovog su puta bili u dvostrukoj ulozi, domaćini i prvaci.

Naime, upravo je Bunarina bila pozornica dodjele nagrada najboljim ekipama Hrvatske, a na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popeli su se članovi ekipe Uljanik 3, kapetan Edi Jurman, Ema Grabar, Una Krivić te Matteo i Leon Matković. Oni su u jučerašnjem finalu svladali Split s 2:1, dok je u borbi za treće mjesto splitski Labud pobijedio talijanski CVB s 2:0. Prethodno su u polufinalu Puljani pobijedili Labud 2:0, Split je svladao CVB s 2:1. Tako je jučer u akvatoriju oko Verudele, po laganom južnom vjetru i uz iznimno borbene dvoboje, zaključeno trodnevno Ekipno prvenstvo Hrvatske za klasu optimist koje je okupilo čak 21 ekipu.

Plasmani ostalih istarskih ekipa: 6. Uljanik 4, 9. Vega 1, 16. Maestral 1, 17. Vega 2, 18. Uljanik 1, 19. Vega 3, 20. Uljanik 2, 21. Maestral 2.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of