PROGLAŠENI NAJUSPJEŠNIJI U FORMULI DRIVER I OSV-U

Edi Kuharić dvostruki pobjednik

Donald Milokanović, Edi Kuharić i Marino Poropat (M. KRPAN)

Donald Milokanović, Edi Kuharić i Marino Poropat (M. KRPAN)


U pulskom Domu hrvatskih branitelja Auto karting savez Istre i Autoklub "Buzet Autosport", organizacijski nositelj natjecanja Formule driver i na nacionalnom nivou, priredili su završnu svečanost proglašenja najuspješnijih sudionika automobilističkih natjecanja. Dodijeljeno je blizu 150 priznanja.

Mladi istarski automobilist Edi Kuharić iz Lupoglava, član Autokluba "Opatija Motorsport" ukupni je pobjednik i nacionalnog HAKS Kupa i Prvenstva Lige Zapad. Najveći su mu rivali bila još dva mlada istarska vozača. Drugim se mjestom, iako bodovno izjednačen, u HAKS Kupu morao zadovoljiti Marino Poropat (AK Istra racing team Pazin), a treći je bio Donald Milokanović (AKORK Skok racing 1993). Isti su poredak ostvarili i u prvenstvu Lige Zapad, dok je Milokanović slavio ukupnom pobjedom u Prvenstvu istarskih klubova u okviru Auto i karting saveza Istre.

Talijanka Romina Bressan brani boje AK Buzet Autosport već niz godina, a u 2018.godini ostvarila je treći uzastopni naslov najuspješnije vozačice za što ju je njen matični klub posebno nagradio. Među 39 klupskih ekipa sva tri prva mjesta u HAKS Kupu pripala su članovima istarskih klubova. Pobjednički pehar ponosno su primili vozači Autokluba "Istra racing team" iz Pazina, drugo je mjesto pripalo nositeljima kupa AK "Buzet Autosport", a treće AK "Pula-Rovinj".

U prvenstvu AKSI-ja pored pobjednika Donalda Milokanovića na pobjedničkom postolju ukupnog poretka našli su se Marino Poropat i Vjekoslav Čičko (AK Buzet Autosport), među vozačicama Romina Bressan bila je uspješnija od Marine Lisice i Amire Bradarić, članica pulskog AMK "No Traction". Među juniorima slavio je Toni Cukon (AMK No Traction) ispred klupskog kolege Matije Brkljačića i Larija Matoševića iz porečkog AK "D.T.".

Na svečanosti su proglašeni i zaslužni sportski djelatnici istarskih klubova, najbolji sudac i sutkinja, perspektivni mladi sudac i najbolji sudac-tehničar, a to su Denis Kos, Haidi Vivoda, Erik Laganis i Igor Gržinić. Nagrada za životno djelo Auto i karting saveza Istre za 2018.godinu dodijeljena je legendarnom Mariju Delmoru. Posebnim priznanjima zahvaljeno je Zajednici sportova Istarske županije i Ivi Damarija, višestrukoj najuspješnijoj hrvatskoj automobilistkinji.

Autoklub Buzet Autosport za Formulu driver dodijelio je posebna priznanja zaslužnim pojedincima, a primili su ih Sandro Zilli, Romina Bressan, Vjekoslav Čičko, Haidi Vivoda, Igor Gržinić, Elena Golojka, Ana Pisak i Martina Puž. (M. KRPAN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater