NASTAVAK AFERE

ĐOKOVIĆU PONIŠTENA VIZA. Prijeti mu deportacija iz Australije i izgon na tri godine

| Autor: Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Nakon višednevne drame i odgađanja odluke, australski ministar za imigraciju Alex Hawke odlučio je poništiti vizu Novaku Đokoviću!

Ukoliko ne uspije osporiti tu odluku na sudu, najbolji tenisač svijeta bit će deportiran iz Australije.

Ministar za imigraciju Alex Hawke obrazložio je svoju odluku sljedećim riječima:

“Danas sam iskoristio svoje pravo koje imam prema članku 133C(3) Zakona o migracijama kako bih ukinuo vizu koju ima gospodin Novak Đoković jer smatram da je to od javnog interesa.

Odluku sam donio na temeljima zdravlja i javnog reda, a slijedila je nakon odluke suda koji je odlučio vratiti vizu koja je Đokoviću ukinuta na temelju proceduralne pogreške

U donošenju ove odluke sam pomno proučio informacije koje su mi dostavili iz Ministarstva unutarnjih poslova, Australske granične policije, kao i sam gospodin Đoković.

Ova vlada je snažno posvećena zaštiti australskih granica, posebno u odnosu na pandemiju koronavirusa.”

Odvjetnici Novaka Đokovića trebali bi podnijeti žalbu na ovu odluku.

Đoković bi mogao biti prisiljen da zemlju napusti unutar nekoliko sati, a ako ne uspije žalba njegovih odvjetnika mogao bi biti izbačen iz zemlje na tri godine. Tako bi neslavno mogla završiti saga sa srpskim tenisačem koja traje već preko tjedan dana, pojašnjava Jutarnji list.

Podsjetimo, Đoković je u Australiju stigao kako bi nastupio na Grand Slam turniru Australian Open. Kako bi igrao na turniru i uopće ušao u zemlju bez da je primio cjepivo, Đoković je tražio izuzeće na nekoliko temelja od kojih je najsnažniji argument to da je koronavirus nedavno i prebolio.

Nakon što je sletio u Australiju odmah je priveden i pritvoren u hotel za imigrante, a viza mu je ukinuta. Tako je odlučila vlada savezne države Viktorije, a na taj njihov potez se Đoković žalio sudu koji mu je vizu vratio, ali ministar za imigraciju, već dobro poznati Alex Hawke, je imao diskrecijsko pravo da ju ponovno ukine što je sada i učinio.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of