ISTRA 1961 Pulski prvoligaš remizirao sa slovenskim

Dobar test za zeleno-žute

| Autor: Roberto CAR
DEBITIRAO - Josip Maganjić  (N. LAZAREVIĆ)

Istra 1961 - Bravo 2:2 (1:1). Trener Ivan Prelec isprobao je dvije različite postave protiv kvalitetnog suparnika, a prve minute za Istru 1961 odigrali su Maganjić, Močinić, Gonzalez i Fintić

Prijateljska nogometna utakmica: Istra 1961 - Bravo 2:2 (1:1). Igralište broj 6. Gledatelja: 50. Sudac: Zoran Vasiljević (Fažana). Pomoćnici: Bezelj (Pula), Baf (Fažana). Strijelci: 1:0 Bernobić (15'), 1:1 Matko (34'), 2:1 Fuentes (59'), 2:2 Đajić (80').

ISTRA 1961 (prvo poluvrijeme): Macan, Grujević, Tomašević, Stanić, Pavić, Bernobić, Lončar, Obeng, Munivrana, Maganjić, Perić-Komšić; Drugo poluvrijeme: Macan, Franić, Petrović (od 71. O. Paez), Bosančić, Gonzalez, Ivančić, Močinić, Fintić, Gržan, Fuentes, Rubić.

BRAVO: Vekič, Trontelj, Žinko, Vrljičak, Španja, Piskule, Primc, Ogungbaro, Matko, Kirm, Abdurahimi (još su igrali: Lubej, Đajić, Urh, Palamar, Jančič, Nukič, Ihbeisheh).

Nogometaši Istre 1961 remizirali su u zanimljivom susretu protiv slovenskog prvoligaša iz Ljubljane kojim su "skratili" dvotjednu stanku uslijed reprezentativnih obaveza. Trener Ivan Prelec isprobao je dvije različite postave pri čemu nije mogao računati na četvoricu reprezentativaca, Laukžemisa, Ćužu, Bušnju i Rufatija, dok je golmane Čondrića i Majkića, kao i Galileu te Sanea, poslao da treniraju uz igralište.

Početnih 11 koje je trener Prelec poslao na travnjak na najbolji je način prezentiralo ono što je i dosad bilo vidljivo u igri pulskog sastava. U svakoj se akciji jasno vidio trenerov rukopis, odnosno način na koji pulski prvoligaš treba igrati. Kompaktnost linija i usklađeno kretanje cijele momčadi bili su i golim okom jasno vidljivi, posebno u situacijama kad su "zeleno-žuti" visokim presingom nastojali osvojiti loptu na suparničkoj polovici. Kad su postavljali napad, igrali su kratkim pasovima tražeći slobodan koridor prema suparničkom golu. Kako je i suparnik igrao na sličan način, bila je to vrlo živa utakmica u kojoj su Puljani poveli golom Donata Bernobića, nakon akcije Pavića s lijeve strane. Slovenci su uzvratili nakon neoprezno izgubljene lopte, što je bilo dovoljno Matku da pored Stanića dođe u priliku i svlada Macana.

Od šestorice novih igrača, koji još nisu debitirali u dresu pulskog prvoligaša, u prvih 45 minuta igrao je samo Maganjić koji je počeo u špici, s Perić-Komšićem na lijevom krilu, da bi sredinom prvog poluvremena njih dvojica zamijenili uloge. Naznake potencijala su vidljive, ali prvo se mora uklopiti u točno zadane okvire koje od svakog igrača traži trener.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom