BOĆANJE

DOBAR POČETAK ZA BOĆARE Sva tri istarska superligaša startala pobjedama u hrvatskoj ligi

| Autor: Boris VIDULIN
( Snimio Milivoj Mijošek)

( Snimio Milivoj Mijošek)


Sva tri istarska superligaša pobjedama su krenula u novu boćarsku najelitniju sezonu. Tri pobjede, od toga se ona Istre i Pule na domaćim jogima, mogu se smatrati očekivanima, a gostujuća Pazina u Metkoviću, znak je da se i ove natjecateljska sezone može očekivati puno dobrog u boćarskim dvoranama u Istri.

Dugo putovanje nije nanijelo previše štete boćarima Pazina koji su odlično otvorili susret.

- Kada otvoriš susret sa 7:1 na gostovanju onda moraš biti super zadovoljan. Moram istaknuti da sam samo ja u pojedincu imao izraženo vodstvo i relativno sam mirno igrao, dok je na ostala tri terena bilo neizvjesno do zadnjih bacanja, gdje smo na dva terena pobijedili, a Alen Guštin u paru s Martinom Štihovićem istekom vremena pogodio i podijelili su bodove neobičnim rezultatom 3:3, rekao je Benjamin Guštin, povratnik u redove Pazina nakon četiri sezone.

To je donijelo mirnoću i donekle veću opuštenost u tehničkim disciplinama.

- Definitivno je lakše igrati pri takvom vodstvu, no treba znati da mi kao ekipa nismo najbolje popunjeni u tom djelu igre. Nakon što smo u "brzincima" podijelili bodove i poveli 9:3, velike smo nade polagali u preciznim disciplinama, ali su moji suigrači bili indisponirani i Metković se vratio u igru. Znali smo da je štafeta odlučujuća, jer nije isto krenuti u zadnje igre s prednošću ili neriješenim na gostovanju, i u noj je Jurman bio odličan, pogodili smo 51 boću, što nam je dalo zamah za zadnje igre.

Pobjeda i "remi" je bio dovoljan za pobjedu, no sa takvim se mislima ne smije krenuti u igru.

- Svjestan si svega i ponekad o tome razmišljaš na takav način, iako nije uputno. Alen Guštin i ja smo izgubili bez otpora i onda je krenula drama. Na sva tri terena zadnja "butada" je odlučivala. Ivančić i Stihović su imali 6:6 i u zadnjem bacanju dozvolili protivniku četiri poena za pobjedu, a kad je Hrelja pogodio za pobjedu znali smo da imamo neriješeno. Svi pogledi su bili usmjereni na teren gdje je Ferenac imao 10:10, što je značila i naša pobjeda, ali je Dodig imao boću koju mora uvaljati za poen, u tome nije uspio i naše je slavlje moglo započeti, opisao je 29 godišnji Benjamin Guštin.

U Poreču se očekivao derbi susret, no to tako nije izgledalo na terenu. Kako je to tek prvo kolo, tek će vrijeme pokazati da li je Istra toliko jaka, ili Zrinjevac više nije na razini kao proteklih godina, no konačnih 18:8 čak niti ne otkriva svu nadmoć domaćina. Početnih 10:0, ili pak 15:5 nakon tehničkih disciplina, odnosno kraja drugih igri, odaje dojam suverenosti, a posebno su raspoloženi bili igraći u brzinskim disciplinama. Bruno Kraljić je u brzinskom "na 6" od 49 izbačaja pogodio 45 te pobijedio, dok je Darijan Živolić "na 3" gađao 49 puta, a pogodio 46, što mu nije bilo dovoljno jer je Luka Gašpar imao još impresivniju statistiku 47/48.

Pula nije imala problema protiv obnovljenog Vargona. Joško Buterin se nije proslavio protiv bivšeg kluba, obje discipline je izgubio, dok su Davor Jelovica i Dario Pavia izborili pobjede. Njihov voditelj Suad Zemunović najviše se pribojavao "brzinaca" a njegovi su puleni baš tu osvojili šest od šest poena. Nakon toga, sve je bilo samo stvar odrađivanja obaveza.

Već sljedećeg tjedna Pula će dočekati Istru, a Pazin će gostovati u Marinićima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini