ISTRA 1961

DANAS UTAKMICA ISTINE Imperativ pobjede neće "zeleno-žutima" predstavljati dodatni pritisak

| Autor: Ivica CEROVAC
Arhiva G. I.

Igrači su svjesni važnosti ovih utakmica, ali isto su tako i svjesni svoje kvalitete, koncentrirani su i jedva čekaju da sve ovo krene. Važnost utakmice neće im predstavljati dodatni uteg niti ih sputati da pruže svoj maksimum, a to je jedino što mi iz stručnog stožera tražimo i očekujemo od njih, rekao je pomoćni trener Damir Grlić

Danas će, s početkom u 20 sati, prvi kvalifikacijski susret za popunu Prve HNL na Kantridi odigrati Orijent 1919 i Istra 1961. Pulskom klubu bit će to četvrto pripetavanje u pet posljednjih godina, a nakon što su Andrej Panadić, Darko Raić Sudar i Igor Cvitanović uspjeli zeleno-žuti brod uvesti u mirnu luku, titulu "kraljeva kvalifikacija" nastojat će za kormilom potvrditi i Ivan Prelec. Zbog smrtnog slučaja u obitelji, on je bio primoran preskočiti uobičajeno druženje s novinarima, koje je umjesto njega odradio pomoćnik Damir Grlić, dok se Prelec naknadno priključio momčadi u Opatiji. Naime, dočekali smo i to da Istra 1961 na gostovanje u sto kilometara udaljenu Rijeku, otputuje dan pred utakmicu.

Osjetiti travu

- Dva su razloga zbog kojih smo se odlučili na taj potez. Jedan leži u tome da želimo pokazati kako maksimalno ozbiljno prilazimo ovim kvalifikacijama, jer znamo da nas očekuju teške i zahtjevne utakmice protiv dosta dobro posložene momčadi koja ima optimalan balans između starijih i mlađih igrača te nećemo Orijent podcijeniti niti jedne sekunde. S druge strane, kako sada većinu utakmica igramo na hibridnim travnjacima, željeli smo osjetiti i teren s prirodnom travom na kojem će se igrati današnja utakmica, rekao je Damir Grlić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater