PLIVANJE

Danas 47. mini maraton s perajama Fratarski otok - Bunarina: EMA IVETIĆ PLIVA ZA ŠESTI UZASTOPNI NASLOV

Rekord staze drži Robert Čupev u vremenu 11.42 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji najbrže vrijeme ostvarila Lea Ikić (12.56) * Prošlogodišnji naslov brani 18-godišnji, Luka Bohač, član RSK Mladost Medulin. U ženskoj konkurenciji petu godinu zaredom lani je slavila Ema Ivetić, a danas će pokušati dohvatiti svoj šesti uzastopni naslov

| Autor: Goran ROJNIĆ
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


Danas će se na stazi od Fratarskog otoka do Bunarine, dugoj 1.300 metara, održati 47. mini plivački maraton s perajama Fratarski otok - Bunarina, na kojem može maksimalno nastupiti 200 natjecatelja. Od 10.30 sati plivačice i plivači s perajama će startati s Fratarskog otoka i plivati prema omiljenoj pulskoj lučici.

Memorijal Elvina Pliška

Bit će to već 47. izdanje plivačkog maratona perajama Fratarski otok - Bunarina te jubilarno 20. Memorijala "Elvino Pliško", preminulog, jednog od, utemeljitelja maratona, člana KPA Uljanik, koji je i pokrenuo plivački mini maraton 1975. godine, kao jednu u nizu klupskih aktivnosti. I ove godine KPA Uljanik je organizator manifestacija, uz pomoć JK Uljanik, KŠR Uljanik i Odreda izviđača pomoraca Uljanik, a maraton su omogućili sportske zajednice Grada Pule i Istarske županije, Fratarski otok d.o.o. te Lučka uprava Pula i Mjesni odbor Nova Veruda.

U proteklih 46 godina nastupilo je na njemu više od 6.700 natjecatelja, a rekord staze drži Robert Čupev u vremenu 11.42 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji najbrže vrijeme ostvarila Lea Ikić (12.56). Robert Čupev ujedno je i rekorder po broju pobjeda, slavio je ukupno 17 puta, a čak 15 puta zaredom. Prošlogodišnji naslov brani 18-godišnji, Luka Bohač, član RSK Mladost Medulin. U ženskoj konkurenciji petu godinu zaredom lani je slavila Ema Ivetić i danas će pokušati dohvatiti svoj šesti uzastopni naslov.

Maksimalno 200 sudionika

Na današnjem mini maratonu može nastupiti 200 plivača i plivačica. Svi zainteresirani mogu se prijaviti još danas na Bunarini od 8.20 do 9.20 sati. Prijevoz na Fratarski otok za natjecatelje je u nedjelju u 8.20, 9 i 9.30 sati. Proglašenje pobjednika predviđeno je za 12.30 sati, a svi rezultati bit će dostupni na facebook stranici KPA Uljanik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom