SAO PAULO

Conmebol će bojkotirati SP u nogometu ako bude svake dvije godine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nogometni savez Južne Amerike (Conmebol) objavio je da će njegove članice, među kojima je i Brazil peterostruki svjetski prvak, bojkotirati Svjetsko prvenstvo ako FIFA odluči da se održava svake dvije godine.

"Nema razloga za takvu promjenu koju predlaže FIFA. To je poricanje gotovo stoljetne tradicije jednog od najvažnijih sportskih događaja na planetu. Sadašnji model natjecanja pokazao se kao vrlo uspješan i zato deset članica Conmebola potvrđuje da neće sudjelovati na svjetskom prvenstvu ako bude svake dvije godine", navodi se u priopćenju Conmebola. 

FIFA je nedavno započela razgovore o pripremama za Svjetsko prvenstvo svake dvije godine nakon 2026. umjesto četiri godine, a neki europski savezi već su najavili da će napustiti svjetsku nogometnu organizaciju ako se uvede ova promjena.

Protiv svjetskog prvenstva svake dvije godine je i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, a ni Međunarodni olimpijski odbor (MOO) nije oduševljen s tom idejom jer smatra da bi svjetsko nogometno prvenstvo ugrozilo status ostalih velikih sportskih natjecanja i zasjenilo ih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of