KOŠARKA

Brionka Pula u subotu dočekuje Zadar: POSLJEDNJI VLAK ZA PRVOLIGAŠKI OSTANAK

| Autor: Ivica CEROVAC

Nalazimo se u teškoj situaciji i svjesni smo činjenice da je pred nama utakmica koja bi se mogla pokazati presudnom u borbi za ostankom u društvu najboljih. Samo u slučaju pobjede nad Zadrom možemo zadržati šanse da ćemo se spasiti, dok bi u slučaju poraza one bile svedene na puku teoriju, rekao je Ivan Đukić, trener pulskih košarkašica

 

Brionka Pula i dalje je u iščekivanju prve ovosezonske pobjede. Pulskim košarkašicama Ragusa je u prošlom kolu nanijela 11. uzastopni poraz, a više od konačnih "minus 37" zabrinjava činjenica da je Ivan Đukić u Dubrovnik doputovao samo sa sedam igračica, što može ukazati na potpuni raspad sistema unutar ekipe i pomirenje s činjenicom da im slijedi silazak u niži rang.

 Teška situacija

- Nismo se predali, već nam se jednostavno dogodio takav splet okolnosti da nam nekoliko igračica zbog poslovnih, fakultetskih i školskih obveza nije moglo putovati, rekao je Ivan Đukić, trener Brionke Pula. - Naime, Sara Borić i Ariana Pjevac su u petak popodne imale ispite na fakultetu, dok su mlađe cure bile u Poreču na završnici srednjoškolskog prvenstva i nije bilo smisla da na put pođemo navečer i u Dubrovnik stignemo u "sitne sate". Stoga smo krenuli u četiri ujutro, odigrali utakmicu i odmah se vratili doma, odradivši sve skupa za 23 sata.

Čak i da su okolnosti bile dijametralno suprotne, u pulskim su redovima svjesni da ne bi mogli ozbiljnije ugroziti stopostotnog lidera. No, sada se situacija mijenja i u Dom sportova "Mate Parlov" stiže Zadar, a utakmica koja će se igrati u subotu, s početkom u 17 sati, mogla bi se okarakterizirati kao posljednji vlak za hvatanje prvoligaškog ostanka.

- Nalazimo se u teškoj situaciji i svjesni smo činjenice da je pred nama utakmica koja bi se mogla pokazati presudnom u borbi za ostankom u društvu najboljih. Samo u slučaju pobjede nad Zadrom možemo zadržati šanse da ćemo se spasiti, dok bi u slučaju poraza one bile svedene na puku teoriju. Čak i da izgubimo, mi se nećemo predati. Sigurno da ne želimo sezonu okončati s jednom ili nijednom pobjedom, ali dat ćemo sve od sebe da u subotu konačno upišemo dva boda. Pogotovo jer klubovi iz donjeg dijela ljestvice ne igraju spektakularno u nastavku sezone. Zagreb lagano gubi, Split također, a tu je i Požega te se sve to još uvijek da uloviti, ali za tako nešto moramo početi pobjeđivati, decidiran je Đukić.

Put prema toliko iščekivanoj pobjedi mogla bi olakšati činjenica da će Đukić na raspolaganju imati sve ono najbolje s čime u ovom trenutku raspolaže, izuzevši Boženu Perić za koju još uvijek nije riješena "papirologija". Usto, zimska akvizicija Sara Plavljanin jučer se priključila suigračicama te će odraditi dva treninga koji će joj zacijelo pomoći da još malo pohvata konce.

 Pogađati trice

- Vjerujem da ćemo napokon odigrati utakmicu koja će s rezultatske strane biti interesantna, a ne da nam se protivnik odmah odlijepi. Jesenas u Zadru smo se dobro držali. To bi nam trebao biti pokazatelj da se sa Zadrankama, koje u zimskoj stanci nisu ništa mijenjale u svojoj ekipi, može igrati, istaknuo je Đukić.

Obrana će sigurno biti važan segment subotnje utakmice, no morat će se nešto odraditi i u napadu.

- Presudno će biti da konačno nešto pogodimo za tri poena, što nam u prošla dva kola nije baš polazilo za rukom, pa nam se igra svodila na to što će Maja Ramljak napraviti pod košem. Ona je dominantna u reketu, ali teško je igrati kad se oko nje skupi pet protivničkih igračica, a na povratni pas nitko ne može zabiti. Treba nam taj vanjski šut da raširimo protivnika i onda će sve biti puno lakše, zaključio je Đukić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater