KOŠARKA

Brionka Pula danas dočekuje Zagreb (17.30) "Drugoligašice" traže prvu pobjedu u sezoni

| Autor: Ivica CEROVAC

Ljestvica Prve lige košarkašice rascijepila se na tri dijela. Četiri najkvalitetnije ekipe uvjerljivo su se odvojile od ostatka društva, pet narednih stisnule su se unutar jednog boda, a "fenjer" čvrsto u svojim rukama drži Brionka Pula. Puljanke su i dalje na iščekivanju prve pobjede u sezoni, a porazom od Medveščaka u prošlom su kolu ostale bez teoretske šanse da zadrže prvoligaški status. Shodno s time, dalo bi se zaključiti da na tri preostale utakmice gledaju tek kao na puko odrađivanje posla, ali s takvim se razmišljanjem ne slažu u pulskom taboru.

- Želimo dobiti barem dvije, od preostale tri, utakmice, a naročito ovu današnju protiv Zagreba, koji je prije tri kola promijenio trenera i na klupu doveo mog prijatelja Željka Ciglara, izbornika kadetske reprezentacije Hrvatske. Riječ je o jednom od naših najboljih stručnjaka u ženskoj košarci, s kojim se često telefonski čujem i sigurno da mi je želja da ga poslije utakmice zafrkavam zbog poraza, umjesto da situacija bude obrnuta, rekao je Ivan Đukić, trener Brionke Pula.

Današnja se utakmica igra s početkom u 17.30 sati, a Đukić na njoj neće moći računati na mladu Luciju Begonja, koja u Zadru igra završnicu školskog prvenstva.

- Problem koji nas je mučio pred utakmicu s Medveščakom, kad bi se na treningu skupilo četiri-pet cura, a na jednom tek dvije, ovaj tjedan nije bio toliko izražen. Okupilo bi se osam-devet igračica te smo mogli normalno raditi i pripremati se za Zagreb, istaknuo je Đukić. - Očekuje nas napokon utakmica u kojoj možemo biti ravnopravni. Zagreb je iskusna ekipa, s tri-četiri starije igračice i definitivno više trče od nas, što i nije neka novost jer smo na tom planu u podređenoj situaciji sa svim protivnicima. S druge strane, Zagrepčanke nemaju visinu i to će nam definitivno odgovarati, premda u tom segmentu nismo dominantni kao prijašnjih godina. (I. C.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater