OSIJEK

#BeActive Night u Osijeku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


#BeActive Night - noćno vježbanje za građane održat će se u subotu od 19 sati na novouređenom Trgu Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi, priopćeno je na konferenciji za novinare Ministarstva turizma i sporta. 

Nakon pulskog Amfiteatra i zadarske šetnice Pozdrav Suncu i Morske orgulje, #BeActive Night održava se u Osijeku s ciljem da potakne posjetitelje na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine i pokaže kako se vježbati može uvijek i svugdje. Noćno vježbanje u Tvrđi održava se u sklopu inicijative Europske komisije Europski tjedna sporta koji traje od 23.-30. rujna, a čiji je nacionalni koordinator u Hrvatskoj Ministarstvo turizma i sporta.

Sudionici će vježbati pod vodstvom poznatih osječkih trenera, pritom se pridržavajući svih epidemioloških mjera i preporuka koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

"Nakon Istre i Dalmacije, red je da aktiviramo i Slavoniju.  Osijek je inače jedan od najaktivnijih  gradova u Republici Hrvatskoj, a na prekrasnom prostoru Tvrđe prisjetit ćemo se svih dobrobiti  noćnog vježbanja. Drago nam je i da olimpijci poput gospodina Seligmana, našeg ambasadora, shvaćaju važnost Europskog tjedna sporta i zajedno s nama pridonose osvješćivanju građana RH o važnosti tjelesne aktivnosti“, poručio je državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak. 
Na konferenciji za medije sudjelovali su i pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth, drugi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Karlo Šatvar, ambasador Europskog tjedna sporta Robert Seligman te voditeljica projekta Marija Crnković. 

"Podrškom ovakvim događanjima koja promiču sve dobrobiti sporta i tjelesne aktivnosti, jasno pokazujemo da Osječko-baranjska županija vodi računa o sportskom životu naših građanki i građana, bilo profesionalnom bilo rekreativnom“, kazala je pročelnica Roth.

Osječanke i Osječani će sutra navečer uživati vježbajući u pet različitih fitness programa od funkcionalnog treninga, body workouta, piloxinga, do kickboxinga i zumbe, koje su za njih pripremili osječki treneri, dok će u pauzama građani moći uživati u plesnim točkama osječkih plesnih udruga i ustanova. Na samom kraju programa svi treneri udružit će snage i zatvoriti još jedno izdanje #BeActive Nighta. 

Zbog epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske broj vježbača ove je godine ograničen.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of