MUENCHEN

Bayern unatoč koronavirusu sezonu završio s dobiti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Unatoč utjecaju pandemije koronavirusa na sve prihode u sportu, europski i njemački nogometni prvak Bayern Muenchen je sezonu 2019/20 završio s 9.8 milijuna eura čiste dobiti, objavio je bavarski klub.

Konsolidirani promet Bayerna iznosio je ukupno 698 milijuna eura za sezonu 2019.-2020, dok je u sezoni ranije klub iz Muencgena imao rekordnih 750 milijuna eura. Također, i dobit je nakon oporezivanja lani iznosila 52.5 milijuna, ali je Bayern i ovu tešku sezonu uspio okončati u "plusu". 

"Pandemija koronavirusa opteretila je cijeli nogomet u ovoj sezoni, pa i FC Bayern.U tom kontekstu, i prihod koji je ostvaren i činjenica da smo prošlu sezonu mogli završiti s dobiti su sjajna vijest", kazao je predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Sportski uspjesi momčadi i osvojeni kup, prvenstvo i Liga prvaka pomogli su u nadoknađivanju sredstava, no i dalje jako nedostaju prihodi od ulaznica jer Allianz Arena nije primila nijednog gledatelja od ožujka.

Izvršni potpredsjednik kluba Jan-Christian Dreesen kazao je kako je dobit u ovoj sezoni dokaz da funkcionira Bayernov kreposni model upravljanja koji nikada ne troši više od onoga što je zaradio. 

"Klub je izgrađen na čvrstim temeljima koji su se kontinuirano jačali tijekom posljednjih nekoliko godina i sada se pokazuju stabilnim u kriznim vremenima," rekao je Dresen, koji je dodao kako će u sezoni 2020/21 ipak biti teško zabilježiti dobit, pogotovu ako ne bude gledatelja u ožujku ili travnju.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom