LONDON

Atletika: Svjetska prvakinja na 400 m privremeno suspendirana

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Svjetska prvakinja na 400 metara Salwa Eid Naser, koja nastupa pod zastavom Bahreina, privremeno je suspendirana jer nije bila dostupna za provođenje dopinške kontrole, objavila je u petak Atletska jedinica za integritet (AIU).

Naser je rođena u Nigeriji prije 22 godine, a od 2014. nastupa za Bahrein za koji je osvojila naslov svjetske prvakinje prošle godine u Dohi s trećim najboljim rezultatom u povijesti (48.14 sekundi), postavši prvom reprezentativkom jedne azijske države, koja je osvojila svjetsko zlato na 400 m.

Naser je 2018. nastupila i pobijedila u utrci na 400 m na zagrebačkom atletskom mitingu, popularnom Hanžeku.

"AIU je privremeno suspendirao Salwu Eid Naser iz Bahreina zbog neprijavljenog mjesta boravka, što je prekršaj prema Antidopinškom pravilniku Svjetske Atletike", stoji u priopćenju Atletska jedinica za integritet.

Prema tom pravilniku, ako atletičar ili atletičarka u razdoblju od 12 mjeseci triput izbjegnu dopinšku kontrolu iz bilo kojeg razloga, to se smatra prekršajem za koji je minimalno propisana jednogodišnja suspenzija, a može dovesti i do dvogodišnje zabrane nastupa, ovisno o okolnostima.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini