NEW YORK

Američka olimpijka suspendirana zbog dopinga

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Finalistica utrke na 200 metara na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. američka sprinterica Deajah Stevens (25) suspendirana je na 18 mjeseci zbog kršenja antidoping pravila, priopćila je Jedinica za očuvanje integriteta u atletici (AIU).

Stevens je početkom svibnja privremeno suspendirana, a danas je doznala kaznu zbog izbjegavanja nenajavljenih doping testova. Istražiteljima nije rekla gdje trenira i ostaje, pa su je tri puta bezuspješno tražili.

Prema antidopinškim pravilima svaki sportaš mora obavijestiti kontrolore o svom kretanju 90 dana unaprijed kako bi u svakom trenutku bio dostupan za pristupanje nenajavljenim testiranjima. Kršenje ovog pravila rezultira suspenzijom.

Amerikanka je u finalu utrke na 200 metara na OI u Rio de Janeiru zauzela sedmo mjesto, dok je godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu u Londonu bila peta. Iste godine je osvojila i naslov američke prvakinje.

Stevens se može žaliti Sportskom arbitražnom sudu (CAS) U Laussani, a njezina kazna stupila je na snagu 17. veljače što znači da bi mogla propustiti OI u Tokiju,


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of