VARAŽDIN

Akbas: S ovakvim napadom ne možemo dobiti meč

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Novi izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, Turčin Ferhat Akbas, nakon što je u svojoj prvoj službenoj utakmici u toj ulozi izgubio sa 0-3 (21-25, 16-25, 15-25) od Češke u susretu Zlatne europske lige u Varaždinu, konstatirao je kako su njegove igračice odigral vrlo loše u napadu.

"Češka je bila bolja od nas od početka do kraja. Posebno u napadu, s ovakvim našim napadom ne možemo dobiti meč. Moramo imati bolju komunikaciju, imali smo previše lakih pogrešaka, svaki element moramo unaprijediti. Za tri dana igramo protiv Slovačke, ta će utakmica također biti teška", kazao je Akbas.

Hrvatska je u Varaždinu u nepotpunom sastavu, bez nekoliko ponajboljih igračica, a kako je pred njom ovog ljeta puno natjecanja, dosada nije niti bilo previše vremena za temeljitije zajedničke pripreme pa je Akbas na teren od prvog seta postavio sastav koji bi trebao biti koliko-toliko uigran. Startalo je pet igračica Mladosti, prvakinja Hrvatske: Perić, Grbavica, Šamadan, Tomić te libero Štimac. Nažalost, njihovo međusobno poznavanje nije donijelo rezultatskog ploda.

Korektorica Mika Grbavica sa 11 poena najučinkovitija u našim redovima, dok je Gabrijela Orvosova na drugoj strani imala 16 poena.

"Nismo radili kako smo htjeli, no imamo novu utakmicu za tri dana i trebamo se okrenuti tome i pokušati naučiti iz grešaka iz ove utakmice. Slovačka je ekipa slična Češkoj. Moramo malo bolje pratiti ono što nam trener kaže pa da rezultat bude više u našu korist", izjavila je kapetanica Martina Šamadan.

Iduću utakmicu Hrvatska će igrati u subotu protiv Slovačke u 17 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini