OVE NEDJELJE

7. kolo Giant MTB Zimske lige u Roču

| Autor: S. ZRINIĆ TERLEVIĆ

Staza nije previše tehnički zahtjevna te se sastoji od lakšeg početnog uspona, nakon kojeg slijedi zanimljivi zemljani spust, a očekuje ih i kratak asfaltni uspon pred sam kraj kruga i ulazak u start/cilj zonu. Dužina kruga je 3,3 kilometara s 80 metara visinske razlike 

U nedjelju će se održati 7. kolo Giant MTB Zimske lige Istre i Kvarnera - "Z bicikletu v Roč" koje će se, dakle, održati u malom mjestu Roč nedaleko Buzeta, kod domaćina Biciklističkog kluba Buzet. 

Maškare i biciklisti

Roč je utemeljen kao ilirsko naselje, a prerastao je u rimski castrum. U srednjem vijeku preobrazio se u utvrđeni kaštel, ograđen zidinama s obrambenim kulama te Velikim i Malim vratima. Tijekom 15. i 16. stoljeća Roč je bio središte hrvatske pismenosti, nakladništva i tiskarstva temeljenih na najstarijem slavenskom pismu, glagoljici. Roč je i gradić glazbenog amaterizma. Ondje se svake godine u svibnju održava međunarodna manifestacija "Z armoniku v Roč" koja okuplja svirače na dijatonskim harmonikama - triestinama. Odatle naziv koji se koristi u Zimskoj ligi "Z bičikletu V Roč" (po Ročki). Pored navedenoga, Roč je pun i maškaranih ljudi pa taj dan zabave sigurno neće nedostajati.

Roč je inače bila tradicionalna lokacija za neko kolo Zimske lige, ali i, što malo natjecatelja uopće i zna, da je prvo izdanje Zimske lige u Roču bilo održano na dan parlamentarnih izbora 2007. godine. Od niza sezona i održanih kola Zimske lige u Roču analogijom se dolazi do toga da će ovo biti deveti put da se u Roču održava jedno kolo. Pravi je ovo "oldtimer" MTB Zimske lige.

Pregledavajući materijale prethodnih izdanja kola u Roču organizatori ističu da je i naš poznati ligaš Gregor Sikošek (sada član BK Novigrad) prvi puta sudjelovao na kolu Zimske lige baš u Roču i to 2011. godine. 

Nagrade najboljima

Staza nije previše tehnički zahtjevna te se sastoji od lakšeg početnog uspona, nakon kojeg slijedi zanimljivi zemljani spust, a očekuje ih i kratak asfaltni uspon pred sam kraj kruga i ulazak u start/cilj zonu. Dužina kruga je 3,3 kilometara s 80 metara visinske razlike. Dječje utrke se voze na kraćoj posebno prilagođenoj stazi u dužini od 400 metara. a održat će se s početkom u 12 sati.

Kao i uvijek najbrži i najspretniji će biti nagrađeni, a za sve natjecatelje kao uhodana praksa organizirana je tombola sponzora Giant Hrvatska.

Prijave na licu mjesta započinju od 10.30 sati te traju do 11.45 sati. Za povoljniju kotizaciju potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se najkasnije do 24 sata pred utrku. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (mala utrka) ne plaćaju kotizaciju. Sudjelovanje je moguće isključivo na vlastitu odgovornost. Za sudjelovanje na utrkama nije potrebna licenca Saveza jer se radi o rekreativnoj utrci. Nakon utrke je svim sudionicima osigurana i okrjepa.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom