Američki "trialsi"

Najbolja sprinterica svijeta s vodećim rezultatom ove godine na stotki izborila OI

| Autor: Hina
  Sha'Carri Richardson (Reuters)

Sha'Carri Richardson (Reuters)


Najbolja sprinterica svijeta Sha’Carri Richardson zaradila je šansu za svoje olimpijsko iskupljenje pobjedivši u finalu na 100 metara na američkim olimpijskim “trialsima” i izborila svoju vizu za Pariz.

Svjetska prvakinja je završila u Euegenu s vodećim rezultatom u svijetu ove sezone od 10.71 sekundi, Melissa Jefferson druga je s 10.80 i Twanisha Terry treća s 10.89.

Miljenica navijača tako će ipak vijdeti Pariz, nakon što joj se san o Olimpijskim igrama u Tokiju raspršio pozitivnim testom na kanabis prije tri godine.

“Osjećam se počašćeno. Osjećam da me sve, svako poglavlje kroz koje sam prošla u životu… pripremilo za ovaj trenutak”, rekla je u televizijskom intervjuu nakon utrke.

Richardson je također prijavljena za natjecanje u utrci na 200 metara.

Svjetski prvak Noah Lyles je ostvario najbrže vrijeme u kvalifikacijskim utrkama na 100 metara od 9.92 sekundi. Christian Coleman, koji je propustio Igre u Tokiju nakon što je dobio dvogodišnju zabranu zbog kršenja doping pravila, bio je drugi najbrži s 9.99. Osvajač srebrne olimpijske medalje na 200 metara Kenny Bednarek također se plasirao u polufinale, zajedno sa svjetskim prvakom iz 2022. Fredom Kerleyem.

Svjetski rekorder u bacanju kugle Ryan Crouser prebolio je višestruke ozljede ranije ove godine i pobijedio s hicem od 22,84 metra, dok je njegov glavni rival Joe Kovacs završio drugi s 22,43, a Payton Otterdahl treći.

“Bilo je to u najmanju ruku teško proljeće”, rekao je Crouser, koji se nada da će osvojiti treće uzastopno zlato u Parizu. “Tako da sam sretan što sam ponovno ovdje i natječem se.”

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter