htz

Uoči EURA, u centru Neuruppina predstavljena hrvatska turistička ponuda

| Autor: Hina
Izložba "Doživi Hrvatsku", mali hrvatski sajam i šest hrvatskih velikana

Izložba "Doživi Hrvatsku", mali hrvatski sajam i šest hrvatskih velikana


Povodom Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, Hrvatska turistička zajednica je u Neuruppinu, bazi hrvatske nogometne reprezentacije, organizirala dva promotivna događanja kako bi građanima Neuruppina i regije Brandenburg približila Hrvatsku kao kvalitetnu, atraktivnu i poželjnu turističku destinaciju raznovrsne ponude.

S tim je ciljem danas u prostorijama gradske galerije otvorena izložba fotografija "Doživi Hrvatsku"

 Događanju su prisustvovali Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, Tonči Glavina, ministar turizma i sporta, Nico Ruhle, gradonačelnik Neuruppina, Nj.E. Gordan Bakota, veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj te brojni drugi uzvanici.

U okviru izložbe, posjetitelji imaju priliku uživati u najljepšim fotografijama hrvatskih krajolika, turističkih atrakcija, ali i hrvatskih nogometaša, a izložbu je među prvima razgledao Šime Vrsaljko, bivši hrvatski reprezentativac i glavni akter jedne od najupečatljivijih fotografija na izložbi nastalih tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. u Rusiji. Izložbene fotografije svi zainteresirani posjetitelji moći će razgledati svakodnevno za vrijeme trajanja Eura uz besplatan ulaz.

"Upravo kroz sinergiju sporta i turizma, možemo našu zemlju predstaviti na najljepši mogući način i zato smo željeli iskoristiti ovu priliku kako bismo Hrvatsku predstavili ne samo kao sportsku naciju, već i turističku destinaciju s bogatom prirodnom, kulturnom, povijesnom i eno-gastronomskom ponudom. Pred nama je najintenzivniji dio turističke godine, a s ovim dodatnim aktivnostima želimo potaknuti i dolazak novih gostiju. Našim Vatrenima želimo puno sreće i uspjeha, cijela Hrvatska je uz njih, a siguran sam kako će nas svojim nastupima ponovo učiniti sve ponosnima i našu zemlju u svijetu predstaviti na najljepši mogući način," izjavio je ministar Glavina.

Također, HTZ je na glavnom gradskom trgu, uz sve obalne županije, organizirala mali hrvatski sajam gdje će se svi posjetitelji imati priliku upoznati s bogatom kulturnom baštinom i raznovrsnom eno-gastronomijom, a pripremljen je i raznolik zabavno glazbeni program uz šibensku klapu Sebenico.

"Pozitivna natjecateljska energija i boravak Vatrenih u Neuruppinu odličan je povod za dodatne promotivne aktivnosti putem kojih ćemo svim građanima i posjetiteljima Neuruppina, siguran sam, još više približiti Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju. Pripremili smo bogat i zanimljiv program, a želja nam je maksimalno iskoristiti činjenicu što je naša zemlja u globalnim okvirima najprepoznatljivija upravo po turizmu i sportu," izjavio je direktor Staničić, istaknuvši da je upravo Njemačka najvažnije inozemno tržište za hrvatski turizam koje u ukupno realiziranim noćenjima ostvaruje udio od preko 20 posto.

Mali hrvatski sajam bit će otvoren 14. i 15. lipnja, a dodajmo da će predstavljanju Hrvatske značajno doprinijeti i postavljene skulpture hrvatskih velikana koji su svojim djelovanjem ostavili velik trag u hrvatskoj, ali i svjetskoj povijesti. To su skulpture izumitelja Nikole Tesle, istraživača Marca Pola, košarkaša Dražena Petrovića, kipara Ivana Meštrovića, matematičara Ruđera Boškovića te inženjera Slavoljuba Penkale, a koje su pozicionirane na različitim dijelovima glavnog gradskog trga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter