SPORNA PRODAJA

Maradonine kćeri zaustavile aukciju Zlatne lopte, smatraju da je ukradena u pljački banke 1989.

| Autor: Hina
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Aukcija ukradene Zlatne lopte, koju je 1986. godine osvojio legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona, zaustavljena je po odluci Žalbenog suda u Versaillesu.

Sud je time prihvatio žalbu obje Maradonine kćeri koje tvrde da je Zlatna lopta vlasništvo obitelji preminulog nogometaša te da se ne može prodati na dražbi.

Maradona je Zlatnu loptu zaslužio kao najbolji igrač Svjetskog prvenstva 1986. godine u Meksiku gdje je svoju Argentinu vodio do naslova svjetskog prvaka. Legendarne su bile gotovo sve njegove utakmice na tom prvenstvu, a pogotovo susret protiv Engleske gdje je jedan pogodak postigao, kako je sam nazvao nakon svega, „Božjom rukom“, a drugi nakon driblinga brojnih engleskih nogometaša.

Bila je to četvrtfinalna pobjeda protiv Engleske od 2-1, dok je Argentina u finalu bila bolja od Zapadne Njemačke s 3-2.

Maradona je preminuo 2020. godine, a njegovi nasljednici navode kako je dotična Zlatna lopta ukradena i tvrde da je sadašnji vlasnik nema pravo prodati. Njihov odvjetnik je rekao kako će zatražiti sudsko oduzimanje trofeja te da će podnijeti prijavu za krađu.

Oko tog trofeja su kružile razne glasine. Navodilo se kako ga je Maradona izgubio u partiji pokera ili da ga je prodao kako bi otplatio dugove. Govorilo se i da ga je Maradona čuvao u banci u Napulju, koju su opljačkali lokalni kriminalci tijekom 1989. godine, dok je igrao za Napoli. Maradonini nasljednici vjeruju da je trofej ukraden iz banke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter