Zlatna sprinterica

Sara Kolak osvojila peto mjesto na mitingu u Ostravi s hicem od 57,92 metara

| Autor: Ivana Vaupotić
  Snimila Sara Kolak (Pixsell)

Snimila Sara Kolak (Pixsell)


Sara Kolak osvojila je peto mjesto u bacanju koplja na mitingu Zlatna sprinterica, što je održan u Ostravi. Atletičarka Kvarnera natjecanje na svojem omiljenom mitingu završila je hicem od 57,92 metra. Pobijedila je Japanka Haruka Kitaguchi koplje koje se zaustavilo na 60,47 metara, drugo mjesto osvojila je Čehinja Petra Sičakova s hicem od 60,42 metra, dok je treća bila Srpkinja Adriana Vilagoš sa 60,21 metara.

Posljednji je ovo nastup Sare Kolak uoči Europskoga prvenstva, što će se od 7. do 12. lipnja održati u Rimu, te ujedno njezin drugi najslabiji rezultat ove sezone u kojoj je njezino koplje najdalje letjelo do 58,89 metara.

Zadovoljan rezultatom iz Ostrave ne može biti niti Filip Mihaljević, branitelj europskoga zlata u bacanju kugle iz Münchena prije dvije godine, zauzeo je šesto mjesto s hicem od 20,93 metra. Pobijedio je Talijan Leonardo Fabbri, vlasnik drugog najboljeg rezultata ove sezone (22,95) i srebrni s prošlogodišnjeg SP-a u Budimpešti, koji je kuglu bacio 22,40 metara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater