futsal

Hrvatska s Poljskom za plasman na SP

| Autor: Hina
Franco Jelovčić

Franco Jelovčić


Hrvatska futsalska reprezentacija u petak, 12. travnja, u poljskom Koszalinu igra prvu utakmicu doigravanja s Poljskom za plasman na FIFA Svjetsko prvenstvo koje se od 14. rujna do 6. listopada ove godine održava u Uzbekistanu. Uzvrat se igra četiri dana kasnije (16. travnja) u zagrebačkom KC Dražen Petrović.

Hrvatska i Poljska love svoj tek drugi plasman na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska je jedini put na Svjetskom prvenstvu igrala 2000. u Gvatemali, a Poljska 1992. u Hong Kongu.
Za ove dvije ključne utakmice hrvatski futsalski reprezentativci okupili su se prošle subote, trenirali su u Prelogu do utorka, a u srijedu su odletjeli u poljski Gdanjsk iz kojega su autobusom došli u Koszalin.
Na posljednjem treningu prije putovanja u Poljsku hrvatske reprezentativce u utorak su posjetili članovi generacije koja je 2000. godine igrala na jedinom dosadašnjem Svjetskom prvenstvu. Bivši reprezentativci pružili su podršku aktualnim reprezentativcima i zaželjeli im sreću u dvije izlučne utakmice doigravanja.
"Baš nas je ugodno iznenadila posjeta nekadašnjih reprezentativaca te nam njihova podrška puno znači uoči ovih utakmica protiv Poljske. Njihov rezultat nam je inspiracija te ćemo dati sve od sebe da ponovimo taj uspjeh i predstavljamo hrvatski futsal na Svjetskom prvenstvu", izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije Franco Jelovčić.
"Bilo je lijepo pozdraviti dečke na treningu, vidim da među njima vlada jedna pozitivna atmosfera i da vjeruju u uspjeh. Poželjeli smo im sreću, nadam se da će ponoviti naš uspjeh i plasirati se na Svjetsko prvenstvo, a da onda i u Uzbekistanu mogu biti opasan suparnik svima. Pozivam i sve naše navijače da dođu dati podršku u uzvratnoj utakmici jer se radi o zaista povijesnoj prilici za hrvatski futsal, a siguran sam da bi pune tribine bile golem poticaj našoj reprezentaciji", izjavio je Alen Jukić, jedan od vratara generacije 2000.
Poveznica s obje generacije je Boris Durlen koji je 2000. u Gvatemali bio voditelj reprezentacije, a danas obnaša funkciju dopredsjednika Komisije za futsal i nogomet za pijesku pri UEFA-i.
"Na Svjetsko prvenstvo u futsalu dosta se teško plasirati jer od 32 reprezentacije Europa daje samo sedam predstavnika. Za razliku od 2000., danas većina najboljih europskih reprezentacija ima po nekoliko naturaliziranih Brazilaca i teže je plasirati se na Svjetsko prvenstvo nego tada. No, mislim da sada imamo veliku šansu. Imamo jako nacionalno prvenstvo, dobru atmosferu, znanje i i veliku želju te mislim da igrači dobro razumiju kako je ovo jedinstvena šansa da se nakon 24 godine plasiramo na Svjetsko prvenstvo", rekao je Durlen
Prva utakmica igra se u petak u Koszalinu s početkom u 18 sati, a uzvrat je na rasporedu u utorak u 19 sati u KC Dražen Petrović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater