MEDULINSKI AKVATORIJ

Puljani Matteo Matković i Ema Grabar pobjednici 6. CSC Cupa

| Autor: Glas Istre
(Foto: CSC)

(Foto: CSC)


U Medulinskom akvatoriju za Uskršnji vikend odjedren je 6. po redu Clivo Sailing Cup - svjetski poznata jedriličarska regata za najmlađi uzras jedriličara, klasu Optimist. Odjedreno je 7 plovova u tri dana i završni medal race tik uz obalu komentiran uživo, kojeg su pratili brojni roditelji!

(Foto: CSC)(Foto: CSC)

(Foto: CSC)(Foto: CSC)

Autokamp Medulin bio je domaćin i predivna kulisa za 250 natjecatelja iz deset zemalja: Poljske, Italije, Srbije, Crne Gore, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije, Njemačke i domaćina Hrvatske. U četvrtak flote nisu jedrile zbog prejakog juga, u petak je odjedreno čak 4 plova u svim skupinama, u subotu je po jakom jugu na more izašla samo iskusna zlatna flota, dok su u nedjelju svi ponovno zajedrili u Medulinskom zaljevu tik uz obalu u 9 medal race regata. 

(Foto: CSC)(Foto: CSC)

Zahvaljujući sponzoru Backtoblu ove godine održana je i ekološka inicijativa u obliku igre “U potrazi za blagom” , s kojom je organizator Clivo Sailing Club iz Pomera htio pobuditi svijest prema prirodi s kojom je jedrenje kao sport toliko povezan: with / in / for the nature. Održano je i predavanje na tu temu kako bi informirali i educirali djecu te potaknuli ih na samo djelovanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter