održan 6. Clivo Sailing Cup

Najbolji Matteo Matković i Ema Grabar

| Autor: Goran Rojnić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Mladi pulski jedriličar Matteo Matković u muškoj te njegova kolegica Puležanka Ema Grabar (Galeb Kostrena) u ženskoj konkurenciji pobjednici su jakog međunarodnog 6. izdanja Clivo Sailing Cupa u jedrenju klase Optimist, koje je produženog vikenda održan u medulinskom akvatoriju. U kvalifikacijskim natjecanjima pulski jedriličar je imao uvjerljivo vodstvo, da bi u finalnim plovovima »zlatne« skupine s dva druga mjesta uspio zadržati vodstvo u ukupnom poretku. Matković je vodstvo sačuvao ispred klupske kolegice Eme Grabar, koja je briljirala u finalu ostvarivši tri prva mjesta, što joj je, ipak, na koncu donijelo drugo mjesto. Do trećeg je mjesta stigla Alexandra Ivanova (Opatija).

Mlade jedriličare u medulinskom akvatoriju pratilo je jako jugo, koje je pratilo cijelo natjecanje te je onemogućilo jedriličarima da odrade predviđeni program u četvrtak, dok su u subotu organizatori odlučili poslati na more samo Zlatnu skupinu. Finalnog dana, međutim, natjecanje je održano prema rasporedu.

Clivo Sailing Cup (CSC Cup) jedna od najpoznatijih međunarodnih jedriličarskih regata za klasu Optimist diljem svijeta. Ovogodišnje izdanje okupilo je 238 natjecatelja iz deset zemalja: Poljske, Italije, Srbije, Crne Gore, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije, Njemačke te domaćina Hrvatske

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter