Europska odbojkaška federacija

Hrvatski odbojkaši i odbojkašice saznali suparnike u kvalifikacijama za EP

| Autor: Hina
(Snimio: Davor Javorovic/Pixsell)

(Snimio: Davor Javorovic/Pixsell)


Europska odbojkaška federacija (CEV) objavila je u utorak sastav kvalifikacijskih skupina za nastup na Europskom prvenstvu 2026. i to za odbojkašice i odbojkaše. 

Određeno je tako sedam skupina u muškoj i ženskoj konkurenciji, s po tri reprezentacije, koje će tijekom kolovoza ove i sljedeće godine odigrati međusobno po dva susreta, kod kuće i u gostima.

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija smještena je u skupinu D, kao prvorangirana, zajedno s reprezentacijama Estonije i Izraela. Hrvatske se pak odbojkašice nalaze u skupini G, kao drugorangirane, zajedno s nacionalnim selekcijama Rumunjske i Kosova.

Odbojkaši će najprije, 24. ili 25. kolovoza, gostovati u Estoniji, potom 28. ili 29. kolovoza u Osijeku odigrati kvalifikacijsku utakmicu protiv Izraela. Sljedeće godine, 9. ili 10. kolovoza igraju uzvrat u Izraelu, a 13. kolovoza će ugostiti Estoniju.

Što se tiče odbojkašica, hrvatske reprezentativke najprije gostuju na Kosovu, 17. ili 18. kolovoza 2024. godine, potom će 24. ili 25. kolovoza u Osijeku ugostiti Rumunjsku s kojom će uzvrat igrati 6. kolovoza iduće godine na njihovom terenu. Reprezentaciju Kosova će pak hrvatske reprezentativke dočekati 9. ili 10. kolovoza u Osijeku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater