CAVEMMA 4

Poraz Trojanke: Malgorzata Tkocz "ugušila" Antoniju Šibić u Poljskoj

| Autor: Ivica CEROVAC
(Foto Trojan Freefighters Pula Facebook)

(Foto Trojan Freefighters Pula Facebook)


Antonija Šibić upisala je poraz na borilačkoj priredbi CAVEMMA 4, održanoj u poljskom gradu Jastrzebie-Zdroj. U njenoj drugoj profesionalnoj MMA borbi u karijeri, nakon što je u debiju odrađenom 1. travnja prošle godine na Memorijalu Damir Demarin u Medulinu jednoglasnom sudačkom odlukom svladala Talijanku Alice Pisciotta, članicu pulskog Trojana svladala je domaća borkinja Malgorzata Tkocz, prekidom na isteku treće minute prve runde.

Da borba u bantam kategorija dogovorena na tri runde po pet minuta neće dobro proći po "trojanku" dalo se naslutiti već nakon uvodnog ispitivanja snaga, kad ju je Tkocz na isteku prve minute pogodila preciznim front kickom, da bi je 30-ak sekundi kasnije srušila serijom snažnih direkata. Jedan je kao uspomenu ostavio finu "šljivu" ispod oka Šibić, koja se pokušala hrvanjem izvući iz podređene situacije u kojoj se našla u parteru, ali Poljakinja ju je uspjela uloviti u zahvat "anakonda choke" i poslati je u carstvo snova.

Zaleđena

- Premda je bila odlično pripremljena za ovu borbu, kako je ona krenula, Antonija se jednostavno "zaledila". Prvi izlazak na veliku scenu ostavio je traga na njoj i Tkocz ju je izdominirala u svim segmentima borbe te zasluženo stigla do pobjede na kojoj joj možemo samo skinuti kapu. Da se meč barem malo razvio uvjeren sam da bi sve to skupa sigurno bolje izgledalo, ali Poljakinja je stvarno odradila maestralan posao i svaka joj čast na onom što je prikazala u oktogonu - poručio je iz Poljske Zelg Galešić, trener Trojana. - Antonija je definitivno puno bolja od ovog što je sada pokazala i svjestan sam da će je ovakav ishod pogoditi, ali to vam je takva igra i morat će se pomiriti s takvim ishodom. Trudila se i radom na treninzima zaslužila je šansu koju je dobila, ali na žalost, nije je iskoristila, a u ovom sportu nema srebrne medalje.

Šibić je u najavi borbe rekla da je s trenerom pripremila plan A, plan B i plan C, ali na kraju je ispalo kako je u Poljskoj pala bez ispaljenog metka.

Bacanje udaraca

- Dogovor pred borbu je bio da treba naglo kratiti distancu, ulaziti u Tkocz i na taj joj način stvarati presing, ali na kraju je izostalo sve ono što smo pripremili. Umjesto toga "bacala" je udarce s velike distance, kojima nije mogla ugroziti deset centimetara višu protivnicu. Pritom je malo usporila, a Poljakinja je shvatila kako Antonija nije uspjela nametnuti svoj stil i to je umješno iskoristila - istaknuo je Galešić. - Nakon što ju je Tkocz srušila, Antonija je dobro reagirala te se odmah bacila protivnici u noge i krenula s hrvanjem, ali Poljakinja se u tom trenutku odlično snašla. Zauzela je bolju poziciju u parteru, iskoristila činjenicu da ima duže ekstremitete i dobro je uhvatila. Antonija nije željela "tapkati" za predaju, već se pokušavala na sve moguće načine izvući iz podređene situacije, ali izlaza jednostavno nije bilo i "zaspala" je, što je sutkinja vidjela i prekinula borbu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter