"trojanka" nastupa u Poljskoj

Antonija Šibić za 8 dana protiv domaće uzdanice Tkocz

| Autor: Ivica CEROVAC
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Pred Antonijom Šibić je novi MMA izazov. Članica pulskog Trojana svoj je profesionalni debi odradila 1. travnja prošle godine u Medulinu i na Memorijalu Damir Demarin jednoglasnom sudačkom odlukom svladala Talijanku Alice Pisciotta. Točno 11 mjeseci kasnije čeka je nova borba u poljskom gradu Jastrzebie-Zdroj gdje će joj, na borilačkoj priredbi CAVEMMA 4, protivnica biti domaća predstavnica Malgorzata Tkocz.

- Nakon pobjede nad Pisciottom, Šibić je pod svoje okrilje htio uzeti poljski KSW koji joj je ponudio ugovor na četiri meča, no problem je bio što su željeli da se ona iz bantam kategorije spusti u muhu, a tih četiri kilograma manje bilo bi joj previše za skidanje. Nije isključeno da se na tako nešto odlučimo u budućnosti, ali zasad će ostati u bantam kategoriji, a muha će pričekati - rekao je Zelg Galešić, trener pulskog Trojana.

Borba protiv Tkocz dogovorena je prije nešto više od mjesec dana, sasvim dovoljno vremena da se odrade pripreme i upozna protivnica.

- Tkocz je imala odličnu amatersku karijeru koja nije prošla nezapaženo i donijela joj je poziv u Cage Warriors, gdje je ljetos debitirala i izgubila od Stephanie Evans, jiu-jitsu majstorice iz Walesa, a sad će iskupljenje za taj poraz tražiti pred domaćom publikom - istaknuo je Galešić. - Tkocz ima odličnu bazu u kickboxingu i s te joj strane Evans kao protivnica nikako nije odgovarala, jer je ova izbjegavala bilo kakav kontakt u stojci te je odmah krenula u rušenje i prebacila borbu u parter. Šibić je jako dobra u parteru i hrvanju te ćemo se znati prilagoditi i ako bude bilo potrebno, gledati da sruši Tkocz, ali u početku ćemo nastojati zadržati borbu na nogama. Poljakinja je opasna borkinja, jako brza i eksplozivna, ali paše nam činjenica što preferira stojku. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter