osjeća se nepobjedivo

Članica pulskog Trojana Antonija Šibić sutra će odraditi svoju drugu profesionalnu borbu

| Autor: Ivica Cerovac
OSJEĆA SE NEPOBJEDIVO - Antonija Šibić (Arhiva Glasa Istre)

OSJEĆA SE NEPOBJEDIVO - Antonija Šibić (Arhiva Glasa Istre)


Sutra će se u poljskom gradu Jastrzebie-Zdroj održati borilačka priredba CAVEMMA 4 na kojoj će nastupiti i Antonija Šibić. Članici pulskog Trojana bit će to druga profesionalna borba nakon što je u svom debiju, 1. travnja prošle godine na Memorijalu Damir Demarin održanom u Medulinu, jednoglasnom sudačkom odlukom svladala Talijanku Alice Pisciotta.

Ovom će joj prilikom protivnica biti Poljakinja Malgorzata Tkocz, kojoj će to također biti druga profesionalna borba nakon što je »probila led« porazom kojeg joj je 1. srpnja nanijela Velšanka Stephanie Evans.

Težina

- Pogledala sam tu borbu koja nije dugo trajala i nije donijela puno razmjena udaraca. Tkocz je imala uspješnu amatersku karijeru u kickboxingu, ali Evans joj nije dopustila da pokaže što zna, već je iskoristila svoje jiu-jitsu vještine, prebacila borbu u parter i tamo je »ugušila« - nadovezala se Antonija Šibić.

»Trojanka« će s te strane po svom stilu puno više odgovarati Poljakinji, jer obje preferiraju borbu u stojećem položaju, no Šibić nam je otkrila da su uz plan A, ona i njen trener Zelg Galešić pripremili plan B i plan C te će se znati prilagoditi i odvesti borbu u vode koje njoj pašu.

- Za razliku od borbe protiv Pisciotte, za koju se nisam stigla pripremiti onako kako sam to željela, sada je bila sasvim druga priča. Sve je bilo dogovoreno prije šest tjedana i imali smo dovoljno vremena da odradimo pravi kamp.

Kvalitetno smo radili i na kondicijskoj pripremi i na snazi i baš se dobro osjećam, kao prava terminatorica - nije krila Šibić. - Posebno me veseli činjenica što sam puno lakše dostigla potrebnu težinu nego pred prošlu borbu, kad sam se baš mučila s time i skidanje kilograma me ometalo pri treninzima. Sad sam bez ikakvih problema skinula osam kilograma, što ne znači da jedva ne čekam da odradim današnje službeno vaganje, kako bih nakon dugo vremena napokon mogla pojesti tanjur tjestenine.

Antonija jedva čeka i sutrašnju borbu, koja je dogovorena u bantam kategoriji na 3x5 minuta, a put prema okruglom oktogonu u kojem će se ona održati, proći će praćena pjesmom Prljavog kazališta »Sve gradske bitange«.

- Spremna sam i puno bolja u glavi nego što sam bila pred borbu s Pisciottom, koju sam odradila više onako instinktivno, no koliko god bila sretna što imam priliku ovo raditi, pozitivna trema postoji i sigurno ću je osjećati sve dok ne uđem u kavez - smatra Šibić. - Kad krene borba, nervoza će nestati i željet ću pokazati sve ono što sam naučila i svladala. Drugačija sam borkinja u odnosu na prošli meč i nakon svega što sam prošla, fokus mi je na puno višoj razini. Baš me izmučio ovaj kamp, ali nije mi žao jer se sada osjećam nepobjedivo.

Za optimizam koji isijava iz nje zaslužan je i odličan odnos koji je Antonija izgradila sa svojim trenerom.

- Želja pred sutrašnju borbu je da u njoj što je moguće manje »štete« zadobijem, budem najuspješnija što mogu biti i slušam sve ono što mi Zelg bude govorio - nabrojala je Šibić. - Vjerujem da ću ga dobro ćuti, jer će u dvorani punoj Poljaka biti jedini koji će pričati hrvatski. Trebam ga samo pratiti, jer on doslovno vidi sve te što god mi kaže i ja napravim, to prođe. Ispadne puno bolje nego kad sama razmišljam o tome što mi je napraviti, što me uvijek iznenadi, ali barem sam ga naučila slušati.

Parter

Na pitanje o idealnom scenariju, Antonija se nije previše premišljala.

- Nema boljeg raspleta od kratke borbe koju ću okončati nokautom, jer bih tako na najbolji način pokazala što sam sve naučila - nije dvojila Šibić. - Ovaj put puno više vjerujem u svoj kardio, stvarno me na tom planu ništa ne brine i krenut ću jako na Tkocz od prve sekunde te pritom dati sve od sebe.

Ne smijem ni najmanje oklijevati, jer ona će to odmah iskoristiti, uspostaviti distancu koja joj odgovara i poslije će mi je biti puno teže probiti. Brza je i eksplozivna borkinja, a usto je i »duža« od mene te bi me mogla ugroziti ako ne zauzmem svoj prostor. Sigurno neću stati ispred nje i krenuti u razmjenu udaraca, jer sam svjesna da to ne bi bio pametan potez, već ću gledati kako da je zatvorim i ne dozvolim joj da iskoristi ono u čemu je najbolja. Volim borbu u stojci, ali ako mi se pruži prilika, ne bih imala ništa protiv da se okušam u parteru, što nisam imala priliku probati protiv Pisciotte.

Infobox (Okvir):

Teško se nakon pauze vratiti u željeni ritam

Antonija ne krije zadovoljstvo činjenicom da je ženska grupa u pulskom Trojanu sve brojnija, što potvrđuje kako i kod nježnijeg spola raste interes za slobodnom borbom. S druge strane, manje zadovoljstva predstavlja joj činjenica da zbog radnih obveza tijekom ljeta nije stigla trenirati, pa joj po povratku u dvoranu nije bilo lako dostići razinu na kojoj je ranije bila.

- Teško se nakon pauze vratiti u željeni ritam. Naučila sam to sada na vlastitom iskustvu i nikad si više neću dozvoliti tako dugu pauzu - decidirana je Šibić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter