Istarski superligaš dočekuje Medicinare

Došlo vrijeme za prve domaće bodove Rovinja

| Autor: Ivica RADETIĆ
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Nakon pobjede u Zadru, rovinjski odbojkaši u Super ligi zaredali su dva uzastopna neočekivana poraza, od Rijeke 3:1 kod kuće, i na gostovanju u Slavonskom Brodu 3:2 od Marsonije. Imali su igrači Aleksandra Gavrilova vodstvo 1:0 i 2:1 i na kraju ruletom petog seta pobjeda je pripala domaćinu.

- Nismo uspjeli držati koncentraciju što je domaćin to iskoristio i preokrenuo rezultat u svoju korist - istaknuo je rovinjski srednji bloker, 25–godišnji Gianluca Sponza. - Igrali smo dobro, pogotovo u prvom dijelu susreta, ali ipak se osjećao nedostatak libera Maurizija Matića kojeg je zamijenio bolesni Ivan Džeba.

Bila je dobra i zanimljiva utakmica, ali ostali smo kratki da isčupamo pobjedu protiv dosta pojačane Marsonije.

Pred Rovinjcima su dva izuzetno zanimljiva i uzastopna domaćinstva, protiv Medicinara i Splita.

- Došlo je vrijeme da ove sezone osvojimo prve bodove pred našim navijačima. U goste nam dolaze nezgodni "medicinari" s kojima imamo negativni niz. Sve smo podredili ovom susretu, trebat ćemo oprezno i smireno pokazati to u dvorani Gimnasium. Od početka trebamo nametnuti našu igru i uz maksimalno zalaganje dati do znanja protivniku da ćemo ispraviti gorčinu koju smo doživjeli protiv Rijeke.

Do kraja prvenstva imamo tri atraktivna protivnika, Medicinar i Split kod kuće, a prije pauze putujemo u Split. Nema lakog protivnika i zato svaki susret iziskuje dobru igru bez opuštanja. Pozivam naše navijače, koji ove sezone dolaze u sve većem broju, da nas podrže i vjerujem da je došlo vrijeme sakupljanja bodova i kod kuće - zaključio je jedan od startera prve šestorke Gianluca Sponza.

U predigri subotnjeg susreta, u 16 sati, igraju odbojkašice Rovinja i Riječina, dok susret Rovinj - Medicinar Trnje počinje u 19 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter