Istarski superligaš očekivano poražen

Solidan otpor Rovinja kod favorita u Zagrebu

| Autor: Ivica RADETIĆ
Aleksandar Fatorić (Arhiva Glasa Istre)

Aleksandar Fatorić (Arhiva Glasa Istre)


MLADOST : ROVINJ   3:0

ZAGREB - Utakmica 12. kola Super lige: Mladost - Rovinj 3:0 (25:19, 25:18, 25:19). Dvorana: Dom odbojke Bojan Stanić. Gledatelja: 80. Suci: Mislav Ptičerk, Hrvoje Gerić (oba Varaždin).

MLADOST: Goč 2, Smolej 3, Milić, Ivić, Vlašić 9, Repek 1, Pervan (L), Ecker 8, Gajić 7, Jakopec 7, Stanković 1, Cvacinger 16.

ROVINJ: Sponza 4, Matić (L), Ličina 5, Fatorić 10, Šetić, Šćepanović 1, Janko, Da Silva Braga 4, Preden, Džeba 4, Da Silva Goncalves 9.

Pored toga što je domaćin veliki favorit bez izgubljenog seta u dosadašnjem tijeku prvenstva, rovinjski odbojkaši u Zagrebu se predstavili u svjetlom izdanju, nevezano što su susret izgubili.

Kratka neizvjesnost

Susret bolje otvaraju igrači trenera Aleksandra Gavrilova, koji na serviranje Fatorića i prvim poenima novog pojačanja Da Silve Goncalvesa kreću u susret s vodstvom 3:1. Nakon 4:4, poslije nekoliko pogrešaka na serviranju, igrači Rovinja gube ritam i mladostaši zahvaljujući Cvacingeru čine seriju od pet poena za vodstvo 9:4. Ipak, igrači Rovinja se nisu predavali već preko Fatorića i dva Brazilca u svojim redovima uspijevaju držati neizvjesnost prijeteći samo poenom zaostatka (11:10, 16:15) kad nekoliko rovinjskih pogrešaka na prijemu i u bloku Mladost kažnjava te za 24 minute osvaja set.

Na serviranje Sponze Rovinj u drugi set kreće vodstvom 4:1 te prisiljavaju domaćina na minutu odmora. To je urodilo plodom i iskusniji mladostaši ništa više ne prepuštaju slučaju. Preuzeli su domaći igru u svoje ruke, čine ponovo seriju od šest poena te odlaze u visoko vodstvo (16:10) te taktički čuvaju rezultat i prednost. Rovinjcima nije pomogla dobra igra Fatorića, Sponze i Džebe, koji su čestim izmjenama pokušali poremetiti domaćina jer Mladost, predvođena Cvacingerom i Vlašićem, mirnom završnicom poslije 28 minuta dobiva i drugi set.

U treći set s vodstvom su ušli igrači Mladosti (4:1), koji preko Gajića i Jakopeca, kojima obrana Rovinja na mreži ne uspijeva blokirati njihove jake i oštre lopte, stvaraju ranu prednost. Kod rezultata 7:2 trener Gavrilov traži minutu odmora, pokušavajući trgnuti rovinjske igrače, ali čvrstim blokom Mladost ne dopušta da se protivnik razmaše.

Odlični Brazilac

Ipak, preko Ličine, Brage i Fatorića uspijevaju držati ravnotežu u igri (11:9) što je znak da i rovinjski igrači znaju u određenom momentu prisiliti protivnika da zaigra čvršće. Kod vodstva mladosti 19:14 ponovo Rovinjci uzimaju minutu odmora, što je urodilo plodom jer dolaze do 22:19 poenima Fatorića i dvojice Brazilaca. Još jednom se pokazalo da je Rovinj dobio veliko pojačanje za drugi dio prvenstva u Da Silvi Goncalvesu, koji je s Aleksandrom Fatorićem činio udarni dvojac na mreži. Nakon 76 minuta igre Mladost dolazi i do 12 uzastopne pobjede u prvenstvu. U srijedu, s početkom u 20 sati, u rovinjskoj dvorani Gimnasium ovi protivnici igraju kup utakmicu.

U srijedu kup

U srijedu, s početkom u 20 sati, u rovinjskoj dvorani Gimnasium Rovinj i Mladost igraju kup utakmicu

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter