ISTRA 1961

Hujber: Bio sam uvjeren da sudac neće pokazati na "bijelu točku"

| Autor: Ivica Cerovac
Okrenuti se Varaždinu - Luka Hujber (Snimio Milivoj Mijošek)

Okrenuti se Varaždinu - Luka Hujber (Snimio Milivoj Mijošek)


Jučerašnjim jutarnjim treningom odrađenim na terenu s umjetnom travom, nogometaši Istre 1961 okrenuli su se prema petku kad će ugostiti Varaždin, no po glavama im se još uvijek mota nedjeljni poraz od Hajduka, upisan pred rekordnih 8.606 gledatelja. Pravu nogometnu feštu donekle je narušio ispad gostujućih navijača po okončanju utakmice, nakon koje je »zeleno-žutima« ostao gorak okus u ustima. Kako zbog poraza, tako i zbog terena koji ih je onemogućio da pred respektabilnim auditorijem pokažu sve što su u mogućnosti.

- Teren na »Drosini« je katastrofalan i definitivno najgori u ligi. S tribina to sasvim drugačije izgleda, no on je mekan, gnjecav i kliže se, a usto lopta na njemu nepredvidljivo odskače i teško ju je primiti. Tijekom reprezentativne pauze igrali smo na odličnom terenu protiv Udinesea te smo uspjeli talijanskom prvoligašu »sakriti« loptu i dobro smo izlazili s njom. Na našem je sasvim drugačija priča, nemamo sigurnost i nitko neće preuzimati rizik kad je svjestan da mu se u svakom trenutku lopta može odbiti i otići u neželjenom smjeru - rekao je Luka Hujber, desni bek Istre 1961.

- Sjajna atmosfera se stvorila na stadionu. Tribine su blizu terena, jako je dobro ozvučenje i bilo je lijepo igrati u takvom okruženju. Nije bilo nikakvog vrijeđanja, svatko je navijao za svoje i skidam kapu Demonima. Okupili su se u velikom broju i dok sam u prvom poluvremenu sjedio na klupi, nemali sam broj puta bacio pogled na koreografije koje su radili. Bilo je ovo lijepo iskustvo, a ako Hajduk ostane u utrci za naslov, očekujem još bolji ambijent u 34. kolu. Bit će tad već svibanj, ljepše vrijeme, samim tim i bolji teren.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter