AUGSBURG

SK kanu - slalom: Marinić osmi u povratku nakon ozljede

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski kanuist Matija Marinić osvojio je osmo mjesto na natjecanju Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama koje je u subotu održano u njemačkom Augsburgu, što mu je bio prvi nastup u ovoj sezoni nakon dugotrajnog izbivanja zbog operacije koljena.

Tijekom oporavka Marinić pet mjeseci nije smio trenirati u kanuu, nego je trenirao u kajaku.

"Iako nisam osvojio odličje, sretan sam zbog rezultata kojim sam se vratio na natjecanja. Užitak je bio ponovo ući u kanu i moći se osloniti na operirano koljeno. U poluzavršnici utrke sam zauzeo četvrto mjesto, a u završnici sam zbog kaznenih bodova završio na osmom. Sve to daje mi nadu da bih ove sezone mogao nizati dobre rezultate te osvojiti olimpijsku normu", rekao je Marinić koji iza sebe već ima nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021., gdje je nesretno završio polufinalni nastup na 11. mjestu i tako ostao bez finala u koje su se probila desetorica kanuista.

Pobjedu na natjecanju u Augsburgu ostvario je Nijemac Sideris Tasiadis koji je prošao stazu bez kaznenih bodova za 98.25 sekundi, a na pobjedničkom postolju su mu se pridružili Slovak Matej Benus (101.33) i Čeh Jiri Prskavec (101.44). Marinićevo vrijeme je bilo 106.87 sekundi, ali mu je na to dodano još osam sekundi, zbog doticanja vrata.

Marinićevim nastupom bio je zadovoljan i njegov trener Stjepan Perestegi.

Sljedeće natjecanje za Svjetski kup bit će održano od 8. do 11. lipnja u Pragu.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater