ZAGREB

Otvorene prijave za 2. Svjetski kongres sportskog turizma

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vlada Republike Hrvatske i Svjetska turistička organizacija (UNWTO) suorganizatori su 2. Svjetskog kongresa sportskog turizma, a Ministarstvo turizma i sporta je glavni koordinator provedbe aktivnosti vezanih uz Kongres. 

Kongres pod nazivom  ‘Tourism & Sports United for Sustainability', koji će se održati 26.-27. travnja 2023. godine u Zadru, predstavlja jedinstvenu priliku za razmjenu novih ideja i najboljih praksi stručnjaka iz područja sportskog turizma iz cijelog svijeta, kao i za brendiranje Republike Hrvatske kao vrhunske destinacije sportskog turizma, navodi se u priopćenju Ministarstva turizma i sporta. 

"Iznimno nam je zadovoljstvo što će Hrvatska i prelijepi grad Zadar biti domaćini ovako važnog događaja na kojem očekujemo više od 300 međunarodnih stručnjaka iz područja turizma i sporta. Strategijom razvoja održivog turizma do 2030. godine istaknuli smo važnost te potencijale sportskog i aktivnog turizma koji mogu dati poticaj cjelokupnom gospodarskom i društvenom razvoju lokalnih zajednica. Vjerujem kako će ovaj kongres biti izvrsna prilika za razmjenu znanja, ideja i najboljih praksi te temelj daljnjeg razvoja sportskog turizma u Hrvatskoj, kao i jačanja međunarodne prepoznatljivosti Hrvatske kao sportske destinacije“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. 

"Kongres će okupiti više od 300 sudionika, među kojima će biti i brojni visokopozicionirani predstavnici različitih zemalja, međunarodni dionici iz područja turizma i sporta te brojni poznati aktivni i bivši sportaši. Bit će to izvrsna prilika za dodatnom promocijom Zadra, ali i Hrvatske u cjelini kao destinacija koje su najprepoznatljivije upravo po turizmu i sportu. Siguran sam kako ćemo svi zajedno odraditi kvalitetno domaćinstvo i tako dodatno učvrstiti status naše zemlje kao jedne od najuspješnijih destinacija Mediterana", poručio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Na kongresu će se raspravljati o nekoliko ključnih aspekata kao što su ekonomski učinak sportskog turizma, njegov doprinos ciljevima održivog razvoja iz ekološke, društvene i ekonomske perspektive, kao i ključnim alatima za promicanje destinacije kroz organiziranje sportskih događaja, sponzorstva i natječajne postupke. Na kongresu će nastupiti govornici iz područja sportskog turizma, ali i sporta kao i predstavnici niza međunarodnih organizacija. 

U priopćenju se dodaje da se detaljnije informacije vezano uz program, način registracije i sudjelovanje nalaze se na stranicama Svjetske turističke organizacije, odnosno WSTC Hrvatska, a da su prijave za sudjelovanje otvorene do 14. travnja 2023. godine.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of