TAEKWON-DO

Puljani na državnom prvenstvu osvojili 33 medalje. Pulski BAK najuspješniji ITF TKD klub u Hrvatskoj

| Autor: Glas Istre
Pulski BAK

Pulski BAK


Proteklog vikenda u Novalji je održano prvenstvo Hrvatske u ITF-u, na kojem je nastupilo 387 natjecatelja i natjecateljica iz 17 ITF klubova učlanjenih u Hrvatski Taekwondo savez, uz brojne natjecatelje kojima je matični savez pod olimpijskim WTF-om. Ovo je prvenstvo prvo nakon 54 godine ITF-a u Hrvatskoj, kojem su prvaci kategorizirani od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.

Pulski ITF TKD klub BAK nastupio je s 48 natjecatelja u svim dobnim skupinama (mlađim kadetima, kadetima, juniorima i seniorima) te slijedom osvojenih medalja, njih 33 (13 zlatnih, 12 srebrnih i 8 brončanih) BAK je osvojio prvo mjesto i najuspješniji je hrvatski ITF TKD klub u 2023. godini.

Ovo je natjecanje iznimno značajan ispit za reprezentativce iz pulskog kluba i trenera reprezentacije Ivana Jereba. Andrea Ček, Lucas Bilić i Nikola Gojani, potvrdili su svoj status reprezentativaca osvajanjem prvih mjesta u svojim kategorijama, nakon izvrsnih borbi koje su bile vrhunac večeri.

Posebno raduje velik broj medalja u kadetskoj i juniorskoj postavi kluba, što je jamstvo da će Pula i BAK imati velik broj vrhunskih natjecatelja i u narednim godinama. Temelj uspjeha natjecatelja su naporan rad u klubu i vrlo dobar uspjeh u školi.

Naredno veliko natjecanje za hrvatske reprezentativce je Europsko prvenstvo u Cluju u Rumunjskoj, koje počinje 25. travnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of