tenis

Vjačeslav Bjelinski pobjednik je posljednjeg iz ciklusa ovogodišnjih turnira Istarske rivijere

| Autor: Glas Istre

U finalnom susretu u Opatiji Bjelinski je svladao Španjolca SergijaContrija Pereza 6-1, 2-6, 6-3. 

Bio je to jedini ovogodišnji turnir na kojem u pojedinačnoj završnici nije sudjelovao Hrvatski igrač. Na prvom turniru u Poreču slavio je Dino Prižmić, a u Rovinju - Matej Dodig. Najbliži istom pothvatu ostao je Luka Mikrut koji je zaustavljen u polufinalu Opatije. 

U jučer prekinutom meču zbog kiše, danas rezultatskog preokreta u konačnici nije bilo. Bjelinski je pobijedio s dva puta po 6-4, a potom došao i do naslova. U nastavku drugog polufinalnog dvoboja Contri Perez bio je bolji od 1. nositelja turnira, Nijemca Tima Stoddera 6-1, 7-6.  Luka Mikrut u kombinaciji sa srpskim tenisačem Stefanom Popovićem ovoga puta ostao je bez naslova u konkurenciji parova. Izgubili su finalni dvoboj od Ukrajinaca Vjačeslava Bjelinskog i Oleksandera Ovčarova 6-2, 6-4. 

Da smo u nekim važnim trenucima dobili nekoliko gemova, možda bi otišli u treći set. Ovako, Ukrajinci su ukupno bolje igrali. Obojica udaraju dosta jako, solidno serviraju...Jako mi je žao što nisam osvojio sve tri Istarske, istaknuo je Luka Mikrut koji je u parovima slavio i u Poreču i Rovinju. 

Na taj način završilo je 51. izdanje Istarske rivijere, najstarijeg međunarodnog teniskog događaja u našoj zemlji, te onog koji je na vrhu kontinuiranih sportskih događaja u Hrvatskoj uopće.

Sljedeće izdanje očekuje se početkom ožujka iduće godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini