Veliki uspjeh

Muška karate reprezentacija Hrvatske pod vodstvom pulskog trenera osvojila brončanu medalju na europskom prvenstvu

| Autor: Glas Istre
FOKUSIRAN NA RAD S REPREZENTATIVCIMA - Dubravko Kolec

FOKUSIRAN NA RAD S REPREZENTATIVCIMA - Dubravko Kolec


Hrvatska muška reprezentacija u borbama (Enes Garibović, Ivan i Anđelo Kvesić, Ivan Martinac, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Jakov Bunjevac) osvojila je brončanu medalju posljednjeg natjecateljskog dana na EP u karateu u španjolskom gradu Guadalajari.

Naši su u susretu za ekipnu broncu slavili protiv Crne Gore s 3-1. Superioran je ponovno bio Ivan Kvesić koji je ostvario prvi bod pobjedom 8-0. U idućem nastupu Anđelo Kvesić izgubio je 4-0. Gotovo do polovice meča Ivana Martinca bilo je taktičko nadmudrivanje, a onda je uslijedila velika Ivanova serija (6-0) za drugi hrvatski bod. Treći, što je značilo i ukupnu pobjedu mudrim i znalačkim pristupom ostvario je Enes Garibović, odigravši 1-1, ali bod je pripao hrvatskoj selekciji zbog "senshua" ili pravila prvog osvojenog boda, prenosi HRT

- U četiri godine nisam izgubio meč za ekipu... Ali, najvažniji je timski rad, pun samopouzdanja bio je Ivan Kvesić, a brat Anđelo je naglasio kako je unatoč njegovom porazu ekipa odradila izvrsno, čime su i stigli do bronce.

- Još jutros sam se mučio s ukočenim vratom, i raznim problemima posljednjih tjedana, kao i ostali kolege iz reprezentacije. Zato je ova medalja još dodatno veliki uspjeh", rekao je Ivan Martinac, a Enes Garibović potvrdio stalnost ekipe, odličja koja osvajaju, nadajući se da će uskoro tako biti i na predstojećem SP u Budimpešti ove godine.

Hrvatska je na taj način osvojila četiri medalje na EP u Španjolskoj. Ženska vrsta u borbama je srebrna (Lucija Lesjak, Lea Vukoja, Sadea Bećirović, Mia Greta Zorko), Enes Garibović je pojedinačno srebrni u poluteškoj kategoriji (-84 kg), a Anđelo Kvesić brončani u teškoj (+84 kg).

Puljanin Dubravko Kolec - Dubi u Guadalajaru je otputovao kao glavni trener muške reprezentacije.

Najviše zlata osvojila je Njemačka - četiri, a najviše odličja Italija - 11.

Naši su bili uspješni i u natjecanju EP u parakarateu. Daniela Topić obranila je zlato na turniru osoba s intelektualnim poteškoćama, a Stipe Barić na istoj razini natjecanja broncu.

Sljedeće EP održat će se u Zadru u svibnju iduće godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini