MIAMI

Murray: Alcaraz je uzbudljiv tenisač, užitak ga je gledati

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Carlosa Alcaraza stvarno je uzbudljivo gledati na terenu, rekao je britanski tenisač Andy Murray o trenutačno vodećem igraču s ATP ljestvice.

Određeno vrijeme već su mnogi složni kako je Španjolac Carlos Alcaraz, koji će početkom svibnja navršiti 20 godina, tenisač koji će u dugačkom budućem razdoblju dominirati svjetskim tenisom.

„On ima apsolutno sve što treba imati tenisač na samom svjetskom vrhu. Iskreno se nadam da će ga zaobići ozljede i da će ostati spreman i zdrav igrati sa stilom koji ga je doveo na sam vrh“, komentirao je Alcaraza britanski tenisač Murray, trenutačno 52. igrač na ATP ljestvici koji je tijekom karijere osvojio tri Grand Slam titule. Murray je dva puta osvajao Wimbledon, a jednom US Open.

„Nekako se dobiva dojam da sada svi očekuju da će i Alcaraz osvojiti 20 ili više Grand Slam titula. No, to baš nije objektivno razmišljanje. Njegova je igra fantastična i pogodna svim podlogama. Nije posebno visok, ali njegov je servis sjajan. Strašno dobro se kreće, nevjerojatno je dobro pripremljen. Ima puno varijacija u svojoj igri i nadam se da će zadržati takvu igru budući da ga je stvarno uzbudljivo gledati. Ali, jasno da je tako lakše igrati kada imaš 18, 19 ili 20 godina nego kasnije. No, pretpostavljam da će biti na samom vrhu dok god bude želio igrati“.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum