BOKS

U Čakovcu održano prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore. Dva zlata i srebro stigli u Pulu

Prvaci Hrvatske postali su Luigi Šalov (Pula, do 80 kg) i Anthony Mirković (Arena, do 86 kg), dok je u finalu poražen Elvis Mahmutović (Arena, +92 kg)

| Autor: Ivica CEROVAC
TRI POBJEDE U TRI DANA - Luigi Šalov

TRI POBJEDE U TRI DANA - Luigi Šalov


U Čakovcu je održano prvenstvo Hrvatske u boksu za mlađe seniore na kojem su nastupila trojica pulskih boksača i sva trojica su se okitili medaljama. One zlatnog sjaja završile su oko vrata Luigija Šalova (Pula, do 80 kg) i Anhonyja Mirkovića (Arena, do 86 kg), dok je srebrnu osvojio Elvis Mahmutović (Arena, +92 kg).

Šalov je na putu do najviše stepenice pobjedničkog postolja u tri dana uspješno odradio tri borbe. U četvrtfinalu je prekidom u prvoj rundi svladao Martina Prpića (Mladost Osijek), u polufinalu jednoglasnom sudačkom odlukom bio uspješniji od Damjana Čuseka (Ronin Križevci), da bi u finalu pobijedio Patricka Plantića (Katran Zagreb).

Borbu s najmlađim izdankom boksačke obitelji Plantić dvojica su sudaca proglasila neriješenom, dok su preostala trojica dala prednost Šalovu.

Za razliku od kategorije do 80 kg, u onoj do 86 kg prijavljena su bila samo trojica boksača, a voljom ždrijeba, Mirković je bio slobodan u polufinalu i tako je jedinu borbu imao u finalu u kojem je sudačkom odlukom 4:1 pobijedio Matea Pejića (Rijeka).

I njegov klupski kolega Mahmutović ušao je direktno u finale, jer su u kategoriji +92 kg nastupila samo dvojica boksača, a onda je borbu za zlato Lovro Pavčec (Nokaut Zagreb) serijom razornih udaraca brzo pretvorio u jednosmjernu ulicu i nakon tri nokdauna u prvoj rundi slavio prekidom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini