u španjolskoj Guadalajari

Puljanin glavni trener muške karate reprezentacije Hrvatske na 58. Europskom prvenstvu

Za ovo natjecanje odradili smo vrlo kvalitetne pripreme i imali kvalitetne sparinge s reprezentacijama Slovenije i Srbije. Dečki su kroz pripreme podigli formu, samopouzdanje i izoštrili fokus te vjerujem da spremno dočekujemo iskušenja koja nas, kao i uvijek, očekuju na velikom natjecanju, kazao je glavni trener muške reprezentacije Hrvatske

| Autor: Milan PAVALOVIĆ
FOKUSIRAN NA RAD S REPREZENTATIVCIMA - Dubravko Kolec

FOKUSIRAN NA RAD S REPREZENTATIVCIMA - Dubravko Kolec


Hrvatski karate zadnjih se godina okitio brojnim odličjima na najvećim svjetskim natjecanjima, a nova priliku da se ta kolekcija još malo uveća naši će reprezentativci imati narednih dana na Europskom prvenstvu koje se do kraja tjedna održava u španjolskoj Guadalajari. Ovo 58. izdanje prvenstva Starog kontinenta za seniore te Europsko prvenstvo u parakarateu počinje danas, i trajat će do nedjelje te će na njemu 548 Europljana iz 48 zemalja pokušati izboriti odličja kroz pet dana natjecanja.

Novi sustav

Hrvatske boje u Španjolskoj branit će 26 karatista i 4 parakaratista. Premda je najavljivao da bi nakon Olimpijskih igara u Tokiju mogao početi polako razmišljati o umirovljenju na čelu naše reprezentacije i na ovom je velikom natjecanju Puljanin Dubravko Kolec - Dubi. Glad za natjecanjima i za uspjesima još je očito velika, pa je Kolec odlučio još neko vrijeme ostati aktivno uz svoje pulene.

Doduše preustrojem sustava u Hrvatskom karate savezu više se ne nalazi na poziciji izbornika reprezentacije već je u Guadalajaru otputovao kao glavni trener muške reprezentacije.

- Sustav se promijenio, odnosno ukinut je izbornički sustav i ponovno su napravljeni stručni stožeri. Koordinator seniorskog stručnog stožera je kolega Zdenko Horvat, s kojim sam godinama radio u svim reprezentacijama, ja sam glavni trener muške seniorske reprezentacije, a pomoćni trener je Danijel Vučić.

Žensku seniorsku reprezentaciju u ovom novom sustavu vodi Danil Domgjoni, a pomaže mu Esad Garibović. Što se moje pozicije tiče, ovaj novi sustav puno mi više odgovara jer me rasteretio brige o logistici, kao što je dogovaranje priprema ili koordinacije nekih obaveza te mi omogućio da se u potpunosti fokusiram na svoj posao i rad s reprezentativcima, kaže Kolec.

Prvi plan i program obuhvaćao je pripreme za prvenstvo koje danas počinje u Španjolskoj, a u ovoj godini na rasporedu su i Europske igre u Poljskoj te Svjetsko prvenstvo na jesen u Budimpešti.

- Za ovo natjecanje odradili smo vrlo kvalitetne pripreme i imali kvalitetne sparinge s reprezentacijama Slovenije i Srbije. Dečki su kroz pripreme podigli formu, samopouzdanje i izoštrili fokus te vjerujem da spremno dočekujemo iskušenja koja nas kao i uvijek očekuju na ovom velikom natjecanju, kazao nam je Kolec.

"Ekipa iz Poreča"

Na prošlom Europskom prvenstvu, održanom u turskom Gaziantepu, Hrvatska je osvojila četiri odličja. Zlatni su bili hrvatska ženska vrsta u borbama i Andjelo Kvesić u kategoriji preko 84 kilograma. Enes Garibović osvojio je srebro u kategoriji do 84 kilograma, dok je Jelena Pehar u kategoriji do 50 kilograma osvojila broncu.

- Sastav muške reprezentacije nije se puno mijenjao zadnjih godina, a mogu sa zadovoljstvom kazati da se za ovaj nastup ponovno na okupu našla gotovo kompletna "ekipa iz Poreča" odnosno reprezentativci koji su u Poreču osvojili europsko ekipno zlato 2021. godine.

Jedina je promjena je što je umjesto Karla Raguža u reprezentaciju ušao Jakov Bunjevac, a ostalo društvo je isto. Dečki su motivirani, žele uspjeh na ovom natjecanju, a cilj nam je ove godine konačno pokušati doći i do svjetske medalje, nakon nepravde koja nam se dogodila na zadnjoj smotri 2021. godine u Dubaiju, zaključuje Kolec.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini