oduzeto pet komada pirotehnike

Utakmica Istra 1961 - Hajduk protekla bez incidenta. Ipak, bilo je bakljade među "torcidašima"

| Autor: Glas Istre
Utakmica Istra 1961 - Hajduk (snimio Dejan Štifanić)

Utakmica Istra 1961 - Hajduk (snimio Dejan Štifanić)


Jučer je na stadionu Aldo Drosina u Puli odigrana nogometna utakmica 19. kola I. HNL između NK Istra 1961 i HNK Hajduk Split, koju je s tribina pratilo oko 5.000 posjetitelja, od čega oko 2.000 gostujućih navijača. 
Policija je poduzela niz mjera i radnji kako bi utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta. Policijski službenici bili su raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja pa tako prije, za vrijeme i nakon utakmice nisu zabilježeni sukobi navijača ni drugi negativni sigurnosti događaji. Gostujući navijači su pristigli pod pratnjom policije do stadiona te je i njihov odlazak, također pod policijskom pratnjom, protekao sigurno. 
Prije početka nogometne utakmice, policijski službenici su prilikom pregleda nogometnog stadiona, odnosno tribine na kojoj su bili smješteni gostujući navijači, pronašli pet pirotehničkih sredstava. Također su zbog pokušaja unošenja pirotehničkih sredstva na stadion postupali prema trojici navijača gostujuće momčadi. Riječ je o 23-godišnjaku, 20-godišnjaku i jednom maloljetniku protiv kojih se pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. 
Također je utvrđeno kako je za vrijeme utakmice došlo do protupravnog ponašanja neutvrđenog broja navijača gostujuće momčadi, koji su na tribinama palili baklje te policijski službenici nastavljaju poduzimati aktivnosti u cilju utvrđivanja identiteta tih osoba. 
Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog aspekta protekne mirno i bez izgreda. Također zahvaljujemo građanima na razumijevanju i strpljenju tijekom kraćih zastoja u prometu prilikom pratnje navijača, kao i drugih mjera osiguranja nogometne utakmice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of